Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

"Nyt on ihan mehut lopussa" – Kankaanpää otti Superpesiksessä askeleen Kiteen ja Imatran edelle

Superpesiksen jumbojoukkue Alajärven Ankkurit nipisti pisteen Kankaanpään Mailalta. Joensuun Maila jatkoi voittoputkeaan Kiteen Pallon kustannuksella.

pesäpallo
KaMa:n Petteri Kortelainen ja Tahkon Kalle-Tapio Huusko
Petteri Kortelainen (oik.) oli Kankaanpään Mailan sankareita avausjaksolla. Lehtikuva / Jorma Vainio

Miesten Superpesiksen jumbojoukkue Alajärven Ankkurit nipisti yhden pisteen pudotuspelipaikkaa jahtaavalta Kankaanpään Mailalta. AA:n tappio varmistui vasta kotiutuskisan jälkeen lukemin 1–2 (4–5, 6–2, 1–1, 2–3).

– Kaikin puolin oli raskas helleviikko. Nyt on ihan mehut lopussa. Voitto kelpaa tässä vaiheessa. Kaksi peliä Kiteetä vastaan ovat tästä eteenpäin todella tärkeitä, mutta eiköhän Imatra tule vielä kilvoittelemaan kasisijasta, pohdiskeli Kankaanpään Mailan pelinjohtaja Jukka Karttunen.

KaMan avausjakson sankari oli kolme kotiutusta iskenyt jokeri Petteri Kortelainen. Topias Lilja ja Arttu Ruuska kiihdyttivät kahdesti etenijöinä kotipesään.

Viimeistään Tuomo Lönnmarkin kolmannen vuoroparin kunnari (1+1) ja Markus Hallasuon kotiuttamana tuoma tuplajuoksu olivat KaMalle toisella jaksolla liikaa.

Kotiutuskisassa vieraiden voittoon riittäneet juoksut löivät avaavalla Jouni Itävalo, Kortelainen ja Joona Attila.

AA:n palkitut olivat ykkösvahti Lönnmark (8 kärkilyöntiä/9 yritystä) ja viisi juoksua lyönyt jokeri Hallasuo (6/12).

KaMan päärooleissa olivat kolme juoksua tuonut ykkösvahti Ruuska (8/10) ja kotiutuskisa mukaan lukien kuudesti kotiuttanut Kortelainen (5/11).

JoMan heinäkuu kymppiä vaille

Joensuun Mailan täysi kymmenen voiton heinäkuu on enää yhtä peliä vajaa, kun Kiteen Pallokin joutui myöntämään pohjoiskarjalaiset naapurinsa paremmakseen 0–2 (1–3, 2–4).

Avausjakson ratkaisujuoksut vieraille löi jokeri Aleksi Rautiainen kotiuttaessaan Tuomas Jussilan ja Henri Litmasen. KiPa rakensi taukoon mennessä vain kaksi kolmostilannetta.

Ulkopelinsä tasapainoon saaneen JoMan toisen jakson voittoon riitti Jussilan kunnarin (1+1) ja tuplajuoksun arvoinen pohjustus toisessa vuoroparissa.

KiPan onnistujia olivat kunnarin (1+0) juossut Valentin Ikonen (7/10) ja sieppari Ville Hämäläinen (0/1).

JoMan tehomiehet olivat lukkari Juha Puhtimäki (1/5) ja polttaja Jussila (7/9).

Lue myös:

Sotkamo nollasi Koskenkorvan ja nousi miesten Superpesiksen sarjakärkeen

Viisinkertaisen Suomen mestarin piti romahtaa ennen kuin hän myönsi olevansa masentunut ja opetteli armollisuutta: "Se tulee aina olemaan osa minua, elämääni ja arkeani"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat