Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Tasaisessa Veikkausliigassa kamppailu on kovaa ja jokainen ottelu tuntuu tärkeältä – "Jos vähänkin rupeaa lipsumaan, niin kärjestä putoaa nopeasti"

Tampereen Ilves kasvatti sarjajohtoaan jo viiteen pisteeseen jalkapallon Veikkausliigassa. Ilveksen takana taistelu toisesta sijasta käy äärimmäisen tasaisena. 

Veikkausliiga
Hongan Borjas Martin (vas) ja Ilveksen Tatu Miettunen
Hongan Borjas Martin (vas) ja Ilveksen Tatu Miettunen kamppailevat pallosta jalkapallon miesten Veikkausliigan ottelussa Honka-Ilves Espoossa.Lehtikuva / Mikko Stig

Ilves haki täyden potin Espoosta, kun se venyi Honkaa vastaan 2–1 (0–1) -voittoon lisäajalla. Tamperelaiset porskuttavat sarjajohdossa nyt 32 pisteellään.

Ilveksen takana sen sijaan on äärimmäisen tasaista, sillä Inter, KuPS, Honka ja HJK ovat kaikki 27 pisteessä ja ylemmän loppusarjan eli mestaruussarjan viimeisessä paikassa kiinni oleva SJK:kin on 26 pisteessä.

– Tämä oli upea nousu meiltä tappioasemasta. Hankalalla vieraskentällä voitto. Uskoimme, että saamme ne paikat ja teemme niistä – ja niin kävi, Ilveksen maalivahti Mika Hilander kommentoi Yle Urheilulle.

Veikkausliigan sarjajärjestelmä muuttui täksi kaudeksi ja käyttöön otettiin ylempi ja alempi loppusarja. Hilander ei usko, että tasainen sarja johtuu ennen kaikkea uudesta sarjajärjestelmästä, vaan pikemminkin siitä, että seurat ovat panostaneet ja saaneet kasaan hyviä joukkueita.

– Aikaisemminkin on ollut tasaisia sarjoja. Kärki on saattanut karata, mutta sen jälkeen on ollut tasaista ja voitot ovat olleet pienistä asioista kiinni, hän huomautti.

– Kamppailu on kovaa ja raakaa. Jos vähänkin rupeaa lipsumaan, niin putoaa nopeasti. Piikkipaikka ei varmasti nouse pelaajien päähän meidän pukukopissamme. Tiedämme, mitkä meidän aseet on: joukkueena pelaaminen ja ankara työnteko.

Myös Hongan keskikenttäpelaaja Juha Hakolan mielestä on liian aikaista vetää johtopäätöstä sarjajärjestelmän ja liigan tasaisuuden välille.

– Olemme pelanneet paljon ristiin ja siksi jokainen matsi tuntuu tärkeältä. Uskon, että tässä seuraavien kierrosten aikana tasaisimmat ja parhaimmat suorittajat alkavat erkanemaan, Hakola sanoi.

Hakola on kuitenkin sitä mieltä, että tasaisuus ja tiukemmat taistot ovat hyväksi Veikkausliigalle sekä lajille, sillä se nostattaa kiinnostusta sekä katsojamääriä. Hilanderin mielestä ottelumäärien väheneminen sen sijaan näkyy siinä, ettei pelaajia kierrätetä niin paljoa kuin aikaisemmin.

– Vähän pienemmällä nipulla mennään, eivätkä nuoremmat ehkä saa niin paljon näytönpaikkoja. Ja enemmän treenataan, vähemmän pelataan, se on ollut jutun juoni tänä vuonna.

Lue myös:

Huima kärkiottelu! Ilves nousi lisäajalla voittoon Hongasta ja venytti johtoaan Veikkausliigassa – sarjajumbo VPS riisti pisteen HJK:lta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat