Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Ida Hulkko oli MM-finaalin kahdeksas – vaikka loppu meni pieleen, maalissa hymyilytti: "Ihan mahtava kokemus"

Voit katsoa hienosti ensimmäisissä MM-uinneissa kisanneen Hulkon finaaliuinnin klikkaamalla jutun kuvaa.

urheilu
Ida Hulkko ui MM-finaalissa kahdeksanneksi
Ida Hulkko ui MM-finaalissa kahdeksanneksi

Ida Hulkko päätti suomalaisten MM-uinnit sijoittumalla kahdeksanneksi 50 metrin rintauinnin MM-finaalissa Etelä-Korean Gwangjussa.

20-vuotiaan Hulkon aika loppukilpailussa oli 31,23. Hulkko oli lauantaina välierien kuudenneksi nopein ajalla 30,91. Hulkon ennätys on 30,53, joka on myös SE.

Hulkon finaaliuinnin loppu epäonnistui, koska käsivedot eivät osuneet maalintulon kannalta kohdilleen ja loppuliuku söi liikaa aikaa.

– Jos loppu ei olisi ollut niin huono, niin aika olisi ollut varmasti parempi, mitä semifinaalissa. Mutta oli tosi hauskaa ja ihan mahtava kokemus, Hulkko kertoi Yle Urheilulle heti finaalin jälkeen.

Kisan voitti Yhdysvaltalainen olympiavoittaja ja maailmanennätyksen haltija Lilly King ajalla 29,84. Italialainen Benedetta Pilato oli toinen uimalla matkan tasan 30 sekuntiin. Venäjän Julija Jefimova nappasi pronssia.

Hulkolla on selvät sävelet, miten hän aikoo viettää seuraavat viikot.

– No nyt mennään ensimmäiseksi lomille ja kerätään voimia ensi kauteen. Sitten lähden hakemaan Tokion olympiarajaa, suomalaisuimari summaa.

Hulkko tavoittelee Tokion olympialaisissa paikkaa 100 metrin rintauinnissa, koska 50 metrin rintauinti ei ole olympiamatka.

Lisätty 28.7.2019 kello 14.37 Hulkon kommentit.

Lue myös:

Suomen viestinelikko jäi alkueriin ja olympiapaikka karkasi – osuusajat kuitenkin jopa ennätyksiä kovempia Uintipomo älähti MM-kisoja varjostaneista protesteista: kiukuttelevilta uimareilta voidaan jatkossa ottaa mitalit pois – "Huonoa mainetta lajille"

Ida Hulkko raivasi tiensä MM-finaaliin! – "Lähdin vain nauttimaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat