Hyppää sisältöön

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja viime vuosisadan ratsastajaksi valittu Mark Todd, 63, jättää kenttäratsastuskilpailut: "Toista paluuta ei enää tule"

Kenttäratsastaja Mark Todd, 63, ilmoitti yllättäen sunnuntaina, että hän jää eläkkeelle.

Mark Todd sai lopettaa uransa voittoon Irlannissa. Uuden-Seelannin joukkue voitti Nations Cupin viikonloppuna. Kuva: Harry Trump/Getty Images

Yksi aikamme parhaista ratsastajista, Mark Todd, 63, kertoi sunnuntaina jäävänsä eläkkeelle. Todd oli viikonloppuna Irlannissa kilpailemassa Uuden-Seelannin joukkueen kanssa, kun hän ilmoitti yllättäen päätöksestään.

Uusiseelantilainen Todd ajatteli kertovansa eläköitymisestään vasta tämän kauden päätteeksi. Hän ei kuitenkaan halunnut odottaa enää pidempään, kun päätös oli jo tehty.

Tulevaisuudessa Todd aikoo keskittyä laukkaurheiluun. Uutistoimisto Reutersin kommenteissa Todd kertoi, että hänen on ollut koko ajan vaikeampaa keskittyä kenttäratsastukseen, koska hän sai mahdollisuuden laukkapuolella.

– En voi kilpailla ikuisesti kenttäratsastuksessa. Jos kenttäratsastukseen ei ole 110-prosenttisen keskittynyt ja jos ei pyri kohti päämäärää, ei voi menestyä. Minun kohdallani kyse oli tästä.

Todd on lopettanut uransa jo kerran aiemminkin, vuoden 2000 olympialaisten jälkeen. Hän kuitenkin palasi kisakentille kahdeksan vuotta myöhemmin.

– Tämä paluu oli parasta, mutta nyt voin kertoa, ettei toista paluuta enää tule.

Todd voitti urallaan kaksi olympiakultaa. Ensimmäinen kultamitali tuli Charisma-hevosen kanssa Los Angelesin olympialaisista vuonna 1984 ja toinen neljä vuotta myöhemmin Soulissa. Mitalitili karttui vielä Sydneyssä vuonna 2000 Eye Spy II -hevosen kanssa.

Henkilökohtaisten olympiamitalien lisäksi Todd saavutti menestystä joukkuekilpailussa: olympiapronssia Soulista, hopeaa Barcelonasta vuonna 1992 ja pronssia Lontoosta 2012.

Yhteensä Todd kilpaili peräti seitsemissä olympialaisissa. Kaksissa olympialaisissa hän kilpaili kenttäratsastuksen lisäksi esteratsastuksessa.

Kansainvälinen ratsastajainliitto valitsi Toddin koko 1900-luvun ratsastajaksi.

Lue myös:

Rakennusyrittäjän perheen harrastus lähti lapasesta – nyt maailmantähdet iloitsevat huipputason ratsastuskisasta Suomessa