Saako Räikkönen pisteensä takaisin? Alfa Romeo valittaa kuskiensa kaaoskisassa saamista aikasakoista – "Meillä on tarvittavat todisteet"

Alfa Romeo ei aio tyytyä F1-kisatuomariston päätökseen Kimi Räikkösen pisteiltä pudottaneesta aikasakosta.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Getty Images

Hockenheimin F1-osakilpailu oli täynnä tapahtumia, eikä draama loppunut vielä kisan päättymisen jälkeenkään. Alfa Romeo -kuskit Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi putosivat pisteiltä, kun kisatuomaristo langetti molemmille 30 sekunnin aikasakon sääntöjenvastaisesta lähtöjärjestelmästä.

Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan talli ei aio tyytyä tuomariston päätökseen.

– Kunnioitamme tuomariston työtä, mutta aiomme valittaa päätöksestä. Uskomme, että meillä on tarvittavat todisteet päätöksen kumoamiseksi, Vasseur sanoi Alfa Romeon verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Vasseurin mukaan aikasakkoihin johtaneet ongelmat Alfa Romeon autoissa alkoivat ennen kisan starttia, kun autot ajelivat sadekelissä turva-auton perässä.

– Kärsimme kytkimen toimintahäiriöistä, jotka eivät olleet hallinnassamme. Tutkimme ongelmaa tarkemmin, Vasseur totesi.

Vasseur jakoi kiitosta erinomaisen viikonlopun ajaneille kuljettajilleen. Räikkönen starttasi viidennestä lähtöruudusta ja nousi lähdössä peräti kolmanneksi.

– Kimi ja Antonio ajoivat todella hyvin haastavissa olosuhteissa. Seitsemäs ja kahdeksas sija olivat oikeutettuja palkintoja heidän suorituksistaan. Näytimme jälleen, että meillä on nopeutta taistella keskikastin yläpuolella. Kilpailu oli lajin kannalta hieno ja on harmi, että se päättyi näin.

Lue myös:

Asiantuntija olisi kaivannut Bottakselta malttia kaaoskisassa, paine jatkosopimusta ja MM-taistelua ajatellen kasvaa: “Nyt tuli huono näyttö huonoon paikkaan”

Huippuviikonloppu viemäristä alas! – Räikkönen sai aikasakon ja pudotettiin MM-pisteiltä

Mercedes-pomo täysin raivona katastrofikisan jälkeen: “Ei olisi voinut mennä huonommin”

Yllätyskäänne! Seitsemänneksi ajaneen Räikkösen suoritus Hockenheimissa saatetaan hylätä

Tässäkö karkasi Bottaksen MM-haave lopullisesti? – Mercedes-kuski harmitteli CMorella katkeraa ulosajoaan: "Heitin sen itse hukkaan"

Verstappen Hockenheimin uskomattoman formulasirkuksen sankari, Vettel tykitti jumbosijalta toiseksi – seinään ajanut Bottas joutui pettymään katkerasti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat