Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Ilveksen menestykseen palauttanut päävalmentaja Jarkko Wiss jatkaa pitkään seurassa: "Helppo valinta"

Tampereen Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss jatkaa pestissään vielä tulevat kolme kautta.

Veikkausliiga
Jarkko Wiss
Jarkko Wiss pysyy Tampereella kauden 2022 loppuun. Jaakko Stenroos/AOP

Neljä viime kautta Tampereen Ilvestä valmentanut Jarkko Wiss, 47, on solminut jatkosopimuksen seuran kanssa. Wiss jatkaa näin Tampereella kauden 2022 loppuun.

Wissille jatkosopimus Ilvekseen oli jo toinen. Hänellä olisi ollut nykyistä sopimusta jäljellä vielä vuoden verran.

– Vaikka Jallulla olisi ollut vielä ensi kausi sopimusta jäljellä, halusimme jo tässä vaiheessa kiinnittää hänet myös tuleville vuosille. Yhteistyö Jallun kanssa on toiminut loistavasti ja hän on sopeutunut hienosti Ilveksen tapaan toimia ja voidaankin sanoa, että hän on Ilveksen näköinen valmentaja, Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola kommentoi seuran tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen siihen työhön, jota olemme tehneet nyt kolme ja puoli vuotta. Seura ja joukkue ovat menneet hyvään suuntaan. Kun Ilves kysyi halukkuuttani jatkaa, oli valinta helppo tehdä, Wiss kertoi.

Tulokaskaudellaan jalkapallotoimittajien yhdistys valitsi Wissin Vuoden valmentajaksi.

Tunnustuksen jälkeen Ilves voitti SM-pronssia vuonna 2017. Edellinen mitali, hopea, oli vuodelta 1985.

Tällä kaudella Ilves on voittanut jo Suomen Cupin mestaruuden, ja parhaillaan joukkue johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen erolla seuraaviin. Alkusarjaa on jäljellä kuusi ottelua.

Wiss on aiemmin valmentanut Suomen alue- ja maajoukkueissa. Hänet ehdittiin nimetä Tampere Unitedin päävalmentajaksi kaudelle 2011, mutta seura kaatui ennen ensimmäistäkään Veikkausliiga-ottelua. Liigacupissa Wiss valmensi TamUn hopealle.

Päävalmentaja on hyvillään siitä, että on saanut tehdä töitä Ilveksessä rauhassa.

– Pitkät sopimukset ovat harvinaisia ja olen totta kai kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Onnea on varmasti mahtunut matkan varrelle, mutta on sen eteen tehty töitäkin.

Muokattu 29.7.2019 kello 18.07: Täsmennetty, ettei Wiss ehtinyt valmentaa TamUa Veikkausliigassa. Liigacupissa Wiss johdatti joukkueen finaaliin.

Lue myös:

Tasaisessa Veikkausliigassa kamppailu on kovaa ja jokainen ottelu tuntuu tärkeältä – "Jos vähänkin rupeaa lipsumaan, niin kärjestä putoaa nopeasti"

Huima kärkiottelu! Ilves nousi lisäajalla voittoon Hongasta ja venytti johtoaan Veikkausliigassa – sarjajumbo VPS riisti pisteen HJK:lta

Inter palasi sarjakärjen kantaan, matkustussekoilusta kärsinyt KuPS vaikeuksissa – taistelu yläloppusarjan paikoista tiivistyy Veikkausliigassa

Kukkapuskat saivat kyytiä, kun Lauri Ala-Myllymäki harjoitteli vapaapotkuja kotipihalla – nyt pallot viuhuvat verkkoon ja siirto Ilveksestä ulkomaille on vain ajan kysymys

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat