Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huippuhakkuri Oivanen valitsi VaLePan, vaikka tarjouksia tuli ulkomailtakin – suurin syy oli olosuhteissa: "Qatarissa melkein kaikkien hallien lattiat olivat betonia"

Maajoukkueen entinen hakkuri Mikko Oivanen siirtyy Mestaruusliigassa pelaavaan VaLePaan.

Lentopallon Mestaruusliiga
Mikko Oivanen
Mikko Oivanen (vas.) pelasi Suomen maajoukkueessa MM-kisoissa vuonna 2014.Piotr Hawalej/Getty Images

VaLePa on tehnyt sopimuksen hakkuri Mikko Oivasen, 33, kanssa.

Oivanen pelasi viime kaudella Qatarissa, ja tähysi nytkin sopimusta ulkomailta. Tarjouksia eri maista tuli, mutta Oivanen ei aiempien kausien kokemusten jälkeen halunnut lähteä minne tahansa.

VaLePan olosuhteet painoivat vaakakupissa enemmän kuin maailmalla pelaamisen jatkaminen.

Qatarin lisäksi Oivanen on aiemmin pelannut Kreikassa, Iranissa, Puolassa, Ranskassa, Kiinassa ja Turkissa. Muutamia huippumaita lukuun ottamatta olosuhteet ovat välillä olleet hyvin erikoiset. Esimerkiksi Qatarissa Oivanen joutui tekemään omat saliohjelmansa, kun fysiikkavalmentajaa ei ollut.

Kiinassa puolestaan Oivanen joutui talvella asumaan hotellissa, kun lämmitystä ei asunnoissa ollut. Sama ongelma toistui myös pelihalleissa, joissa lämpötila saattoi olla kymmenen asteen luokkaa otteluissa.

Erikoisia olosuhteita Oivanen näki myös viime kaudella.

– Qatarissa lattiat olivat betonia melkein kaikissa halleissa, joissa kävimme pelaamassa. Myös oma treenihalli on samanlainen, Oivanen kertoo VaLePan tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Oivasen hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, kun VaLePan kaavailtu ykköshakkuri Aaro Nikula loukkaantui alkukesästä. Hänen pelikuntoon toipumisensa kestää vielä pitkä aikaa.

VaLePa on voittanut Suomen mestaruuden Mestaruusliigassa kolmena viime vuonna.

Oivanen pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa vuonna 2005. Vajaat neljä vuotta sitten hän ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa.

Lue myös:

Lentopallon EM-kisat ja miesten olympiakarsintaturnaus näkyvät Ylellä syksyllä

Miesten lentopallomaajoukkueella on kaikkien aikojen sauma olympialaisiin – päävalmentaja tiedostaa massiiviset odotukset ennen karsintaturnausta

Kuusi suomalaisjoukkuetta pelaa lentopallon Euroopan cupeissa

Lähteet: VaLePan tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat