HJK:lla on iso vuori kiivettävänä: Punaista tähteä vastaan on pakko hyökätä rohkeasti, mutta vierasmaalia ei ole varaa päästää

HJK lähtee kahden maalin takaa-ajoasemasta keskiviikon kotiotteluun Belgradin Punaista tähteä vastaan.

Mestarien liiga
Riku Riski
Riku Riski. AOP

Helsingin Jalkapalloklubi pelaa keskiviikkoiltana pääsystä jalkapallon Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle. HJK lähtee kotiotteluun selvältä takaa-ajomatkalta, sillä helsinkiläisjoukkue hävisi karsintojen avausosan vieraissa Belgradin Punaista tähteä vastaan maalein 0-2.

Joukkue ei saanut viime viikon vierasottelussa yhtään laukausta kohti serbialaisjoukkueen maalia ja maalintekoyrityksiäkin kirjattiin Klubille vain kolme.

29-vuotias HJK-hyökkääjä Riku Riski tietää, mihin HJK:n pitää kotiyleisön edessä iskeä.

– Vieraspeli oli vaikea. Tunsimme vastustajan hyvin, sillä olimme katsoneet paljon videoita ennen ottelua. Lähdimme hakemaan vierasmaalia, mutta emme saaneet aikaiseksi riittävästi vaarallisia tilanteita, Riski kertasi Yle Urheilulle.

– Vastustaja on vaarallisempi hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä. Meidän pitää keskiviikkona iskeä heidän puolustukseensa, Riski linjasi.

– Saamme varmasti keskiviikkona enemmän pallonhallintaa, sillä luulen, että vastustaja on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen (2–0). He puolustavat varmasti vähän syvemmällä ja yrittävät iskeä vastahyökkäyksistä.

Kahden maalin takaa-ajoasema vaatii rohkeaa pelitapaa, mutta vierasmaaleja ei olisi varaa päästää.

– Meidän pitää yrittää hyödyntää kotikenttää – vastustaja ei varmasti ole kovin tottunut tekonurmeen. Meillä on iso peli edessä kotiyleisön edessä. Pystymme varmasti antamaan heille painetta enemmän kuin avausosassa, Riski näki.

– Toivottavasti saamme vaaditut maalit aikaiseksi. Meidän ei kuitenkaan tarvitse saada maalia heti pelin alussa, sillä meillä on 90 minuuttia aikaa. Meidän pitää pelata fiksusti, Riski päätti.

"Jos satsaamme pelkkään hyökkäykseen, niin vastustaja rokottaa varmasti"

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela korostaa, että joukkueella pitää olla malttia – kaikkia paukkuja ei voi laittaa hyökkäykseen.

Toni Koskela
Toni Koskela.EPA

– Meidän pitää nyt olla aavistuksen enemmän hyökkäävämpiä kuin vieraspelissä. Pitää löytää hetkiä, jolloin pääsemme prässäämään vähän ylempää. Pitää olla järkeviä – jos satsaamme pelkkään hyökkäykseen, niin vastustaja rokottaa varmasti vastahyökkäyksistä, Koskela pohti.

Koskelan mukaan, vähäisistä paikoista huolimatta, HJK:lla oli viime viikon vieraspelissä muutama hyvä aihio hyökkäyspäässä, joista on hyvä rakentaa kotipeliä ajatellen.

– Tarvitsemme nyt enemmän pelaajia lähelle vastustajan viimeistä linjaa. Kun olemme syvemmällä, saamme pelaajia enemmän lähelle maalia, valmentaja valotti.

Pelitapaan tai kokoonpanoon ei ole Koskelan mukaan tulossa isoja muutoksia.

Punainen tähti eli Crvena Zvezda on perinteikäs seura, joka nähtiin viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Lue myös:

Poliisi on tarkkana HJK:n ja KuPSin europelien kotiotteluissa – myös ulkomailta tulee poliiseja kaitsemaan huonomaineisia faneja: "Aina ei ole tullut ylilyöntejä"

HJK:lle kylmää vettä niskaan loppuhetkillä: Punainen tähti karkasi kahden maalin voittoon Belgradissa – "Toinen jakso oli meiltä hyvä"

HJK:n tuleva vastus saa jo poliisin varpailleen: "Fanien maine on melkoinen, olemme katselleet netistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat