Kirittäret ei pystynyt vieläkään yllättämään Virkiää – Lapualla pelataan jo kuin pudotuspelejä: "Reilun viikon päästä vain voitot merkkaavat"

Lapuan Virkiä vankisti paikkaansa runkosarjan toisella sijalla Naisten Superpesiksessä. Virkiä kaatoi Jyväskylän Kirittäret 2–1 (7–4, 1–6, 1–0).

Janette Lepistö oli yksi ensimmäisen jakson ratkaisupelaajista. Kuva: Tomi Hänninen

Kotijoukkue Jyväskylän Kirittäret sössi ensimmäisen jakson kovaa kilpakumppaniaan, Lapuan Virkiää vastaan, mutta ryhdistäytyminen toiselle jaksolle toi pisteen. Virkiä voitti ottelun supervuoroparissa 2–1 (7–4, 1–6, 1–0).

Kirittärien ulkopeli vuoti pahemman kerran ensimmäisellä jaksolla, ja Virkiä vei avausjakson juoksuin 7–4. Sisällä aloittanut Virkiä oli koko jakson ajan kotijoukkuetta edellä.

Jakson yhtenä ratkaisijana kunnostautui Virkiän lyöjäjokeri Janette Lepistö, joka löi juoksun jokaisella neljällä vuorollaan.

Tauon jälkeen Kirittäret tuli kentälle kuin uudesti syntyneenä. Jyväskyläläiset pelasivat todella tarkkaa sisäpeliä, mikä toi 6–1-jaksovoiton.

Kirittärien ensimmäisellä ulkovuorolla ukkari Mari Mantsinen otti suurta roolia. Hän nappasi peräti kaksi ovelaa paloa kotipesästä.

Supervuoroparissa Virkiän Emmi Viitala löi Kaisaleena Rautakorven kotiin, mikä riitti voittoon. Ottelu kesti lähes kolme tuntia.

Virkiän pelinjohtaja Tomi Niskanen myönsi, että joukkueen katseet kääntyivät toisella jaksolla jo supervuoropariin, kun Kirittäret otti usean juoksun kaulan. Niskanen oli tyytyväinen siihen, että Virkiä pystyi kääntämään ottelun voitoksi hankalan toisen jakson jälkeen.

– Tämä oli aika tiukka, kova kärkimatsi. Pelissä oli paljon tunnetta. Se ehkä kirvoitti molempia joukkueita vähän ulkopelissä, ottelu oli virheiden sävyttämää. Voittoon sekä ensimmäisen jakson ja supervuoron pelaamiseen olen erittäin tyytyväinen, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Taktikointi kohti pudotuspelejä alkaa

Virkiä on nyt voittanut kaikki kauden kolme otteluaan Kirittäriä vastaan.

Kärkijoukkueilla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua. Kirittäret saa revanssin Virkiästä heti sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa Lapualla.

Niskanen on tyytyväinen siihen, että Virkiä kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Kirittäret neljästi runkosarjan aikana.

– Tämä on parasta mahdollista valmistautumista pudotuspeleihin. Olemme tosi tyytyväisiä siitä, että saamme kovia pelejä tähän. Reilun viikon päästä vain voitot merkkaavat. Sillä mentaliteetilla loppurunkosarja tässä mennään. Emme mieti sen kummemmin pisteitä, vaan haemme voittoja.

Sunnuntain suunnitelmia Niskanen ei vielä paljasta tarkemmin. Virkiän pelissä on kuitenkin paljon toimivia elementtejä, joista pelinjohtaja haluaa pitää kiinni.

Virkiä ja Kirittäret kohtaavat todennäköisesti välierissä, mikäli joukkueet selvittävät puolivälierävastustajansa.

– Varmasti molemmat joukkueet miettivät sitä, mitä peliin tuodaan ja näytetään tässä vaiheessa, jos satumme kohtaamaan pudotuspeleissä.

Illan muissa otteluissa ennakkosuosikit pitivät pintansa.

Sarjakärki Porin Pesäkarhut voitti vieraissa Rauman Feran 2–0. Kolmessa muussa ottelussa kotijoukkueet olivat rautaa. Hyvinkään Tahko löi Mynämäen Vesan 2–0, Manse PP otti kotonaan 2–0-voiton Lappajärven Veikoista ja Seinäjoen Maila-Jussit kaatoi Kempeleen Kirin 2–0.

Tappion vuoksi Kirittärien haave runkosarjan kakkospaikalle nousemisesta oheni hieman. Eroa Virkiään on nyt kolme pistettä.

Muokattu 31.7.2019 kello 21.53: Lisätty Tomi Niskasen kommentit.

Lue myös: