Hyvin taistellut HJK ei kyennyt ihmetemppuun Töölössä: serbialainen Crvena Zvezda vei potin ja marssi jatkoon – "Kyllä tämä antaa uskoa"

HJK:n tie nousi pystyyn Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Crvena Zvezdaa vastaan kotivoitosta huolimatta.

Mestarien liiga
HJK
HJK:n 2–1-voitto ei riittänyt jatkopaikkaan.AOP

Takaa-ajajana Belgradin Punaista tähteä vastaan lähtenyt HJK ei onnistunut nousemaan otteluparissa voittoon Töölön stadionilla. HJK voitti keskiviikkoillan kamppailun 2–1, mutta hävisi Punaiselle tähdelle yhteismaalein 2–3. Serbialaisjoukkue voitti ensimmäisen osaottelun 2–0 ja etenee Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

HJK piti enemmän palloa ensimmäisellä puoliajalla, mutta vaarallisia maalintekopaikkoja ei syntynyt. Serbialaiset pääsivät pariin otteeseen 16-alueella järjestämään rytäkkää, mutta HJK:n maalilla Maksim Rudakovilla ei ollut juurikaan torjuntatöitä.

Toista puoliaikaa ehti kulua vain vajaa minuutti, kun Sebastian Dahlström iski HJK:n 1–0-johtoon. Dahlström pääsi riiston jälkeen melko vapaasti 16-alueelle ja onnistui sijoittamaan laukauksen verkon perukoille.

HJK:n 1–0-johto kesti kuitenkin vain noin 10 minuuttia. Crvena Zvezdan tähtipelaaja Marko Marin löysi ovelalla syötöllä 16-alueelle nousseen Dusan Jovancicin, joka viimeisteli pallon maaliin. Jovancicin veto pomppasi maaliin pallon eteen heittäytyneestä HJK:n puolustajasta Daniel O'Shaughnessystä.

Lisäajalla Riku Riski onnistui maalinteossa, mutta kiri ei riittänyt, ja serbialaisjoukkue voitti yhteismaalein 3–2.

Dusan Jovancicin vierasmaali upotti HJK:n
Dusan Jovancicin vierasmaali upotti HJK:nAOP / Kimmo Brandt

Ottelun maalihanat avannut Sebastian Dahlström kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle, että avausmaali antoi joukkueelle paljon uskoa.

– Maalilla saimme luotua painetta kaverille, mutta sitten tuli se harmittava vierasmaali. Ei ole helppoa olla kahden maalin takaa-ajoasemassa tämän tasoista joukkuetta vastaan.

Viime aikoina Veikkausliigassa takerrellut HJK sai kotivoitosta Dahlströmin mukaan paljon itseluottamusta. Crvena Zvezda pelasi viime vuonna Mestarien liigan lohkovaiheessa.

– Ihan hyvältä tuntuu tämän kotipelin voittaminen, mutta ei se auta, kun ei päästy jatkoon. Mutta kyllä tämä antaa uskoa, kun pystytään voittamaan kotona näin kova joukkue.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela piti näkemästään keskiviikkona. Vaikka serbialaisjoukkue vei potin, näki Koskela suojattiensa esityksessä paljon hyvää.

– Voidaan olla tyytyväisiä esitykseen. Vastustaja oli erittäin hyvä, ja olen tyytyväinen molempiin otteluihin. Tällä esityksellä olemme vahvoilla Veikkausliigassa, summasi Koskela Yle Urheilulle.

Serbialaisjoukkue saa vastaansa kolmannella kierroksella tanskalaisen FC Kööpenhaminan, joka voitti walesilaisen New Saintsin yhteismaalein 3–0.

Töölön stadionille saapui noin parisataa serbialaisjoukkueen kannattajaa.

HJK:n europelit jatkuvat Eurooppa-liigan karsinnoilla. Vastaan tulee joko Puolan mestari Piast Gliwicen tai Latviasta FC Riga.

Päivitetty juttua klo 21.15. Lisätty Sebastian Dahlströmin kommentit. Lisätty Toni Koskelan kommentit klo 22.05.

Lue myös:

HJK:lla on iso vuori kiivettävänä: Punaista tähteä vastaan on pakko hyökätä rohkeasti, mutta vierasmaalia ei ole varaa päästää

Poliisi on tarkkana HJK:n ja KuPSin europelien kotiotteluissa – myös ulkomailta tulee poliiseja kaitsemaan huonomaineisia faneja: "Aina ei ole tullut ylilyöntejä"

22-vuotias guinealaishyökkääjä on HJK:n uusi hankinta – seurapomo iloitsi: ”Nyt saimme todella viihdyttävän pelaajan”

HJK:lle kylmää vettä niskaan loppuhetkillä: Punainen tähti karkasi kahden maalin voittoon Belgradissa – "Toinen jakso oli meiltä hyvä"

HJK hakee kullanarvoista vierasvoittoa kiehuvasta serbialaisesta hornankattilasta, jossa Liverpoolkin jäi nollille: "Ratkaistaan homma sitten Helsingissä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat