Jaakko Hännisen ammattilaisura alkaa Espanjasta raastavalla kisalla – Ranskan ympäriajon suurimmat tähdet samalla lähtöviivalla

AG2R-La Mondiale -joukkueessa torstaina aloittanut Hänninen kilpailee lauantaina Clásica de San Sebastián -kisassa.

Jaakko Hänninen.

Suomen maantiepyöräilyn tulevaisuuden nimi, 22-vuotias Jaakko Hänninen, aloitti ammattilaisuransa virallisesti tänään torstaina ranskalaisessa AG2R-La Mondiale -joukkueessa. Myös Hännisen ammattilaisuran ensimmäinen kilpailu julkaistiin.

Hänninen aloittaa Espanjassa poljettavasta yhden päivän kilpailusta, Clásica de San Sebastiánista. Kilpailu ajetaan ylihuomenna lauantaina. Baskimaalla sijaitsevalla 227 kilometrin pituisella reitillä on useita Hänniselle sopivia nousuja.

Hänninen tukee kilpailussa joukkuekaveriaan Tony Gallopinia, joka on ollut kisassa kahdesti toinen. AG2R lähettää Espanjaan myös esimerkiksi nuoren Nans Petersin, joka voitti yhden etapin Italian ympäriajossa keväällä.

San Sebastiánin lähtölistalla ovat myös esimerkiksi kisan hallitseva voittaja, Ranskan ympäriajossa voitosta taistellut Julian Alaphilippe ja Tourin kokonaiskilpailun voittanut nuori supertähti Egan Bernal.

Clásica de San Sebastián on osa pyöräilyliitto UCI:n World Touria. Hänninen on ensimmäinen suomalaismies maailmankiertueella sen jälkeen, kun Jussi Veikkanen lopetti uransa vuonna 2015.

Hänninen loukkaantui pahoin kaaduttuaan toukokuussa, mutta on toipunut viime hetkellä kisakuntoon. Hän ajoi heinäkuun viime päivinä pari amatöörikisaa Ranskassa. Hänninen voitti viime kaudella alle 23-vuotiaiden MM-pronssia maantieajossa.

Lue myös: