Johaug ylivoimainen raastavassa ylämäkikisassa – Mäkäräinen Pärmäkoskea vahvempi

Suomalaisista huippuhiihtäjistä Blinkfestivalen-tapahtumassa kilpailevat Kaisa Mäkäräinen, Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen.

hiihto
Therese Johaug
Therese Johaug on väläytellyt erinomaista kuntoa rullasuksilla. Arkistokuva.Getty Images

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug osoitti olevansa erinomaisessa kunnossa keskellä kesää, kun hän voitti Norjan Sandnesissa käydyn kilometrin rullahiihtokilpailun Blinkfestivalen-hiihtotapahtumassa. Ylämäkeen vapaalla hiihtotavalla sivakoidun reitin pituus oli 7,5 kilometriä.

Ero Johaugin ja toiseksi tulleen Ingvild Flugstad Östbergin välillä venyi lähes kolmen minuutin mittaiseksi. Kolmanneksi maastohiihdon huippunimien ohi nousi ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka jäi Johaugista reilut neljä minuuttia.

Suomen maastohiihdon ykkösnimi Krista Pärmäkoski oli kisassa seitsemäs. Eroa Mäkäräiseen kertyi lähes puolitoista minuuttia ja Johaugiin viisi ja puoli minuuttia.

Pärmäkoski voitti kahdeksanneksi sijoittuneen Norjan 18-vuotiaan superlupauksen Helene Marie Fossesholmin viidellä sekunnilla.

Iivo Niskanen on ainut suomalainen miesten kisassa, jonka voitti norjalainen olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger. Kolme minuuttia voittajasta jääneen Niskasen lopullinen sijoitus oli 19:s.

Torstain kilpailujen tulokset. (siirryt toiseen palveluun)

Nelipäiväinen Blinkfestivalen käynnistyi keskiviikkona miesten ja naisten 60 kilometrin perinteisen hiihtotavan rullakilpailulla. Reilun kahden tunnin otatuksessa miesten sarjan voiton vei Ison-Britannian Andrew Musgrave vain 0,3 sekunnin erolla ennen norjalaista Simen Hegstad Krügeria. Iivo Niskanen oli kisassa 15:s 34 sekuntia voittajalle jääneenä. Naisten kisan voitti Norjan Astrid Öyre Slind, joka voitti huhtikuussa myös Ylläs-Levin 70 kilometrin kilpailun.

Päivitetty kello 17.34: Iivo Niskasen kilpailun tulos.

Lue myös:

Therese Johaugille ei riitä vain hiihtoladut – ilmoittautui yleisurheilun mestaruuskisojen kymppitonnille

Neula kädessä yllätetty itävaltalaishiihtäjä sai neljän vuoden kilpailukiellon

Ristomatti Hakolan viheliäiset vastoinkäymiset jatkuvat: "Täytyy sanoa, että siinä oli kyllä niin amatöörimäistä virhettä"

Ismo Hämäläinen Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi – "Sydän palaa lumiurheilulle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat