Ovetshkinin jatkosopimus NHL:ssä on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys – "En halua, että kroppani on uran jälkeen rikki"

Aleksandr Ovetshkin, jääkiekkosarja NHL:n yksi valovoimaisin tähtipelaaja, kertoi pohtineensa jo uran jatkoa.

Kuvassa Aleksandr Ovetshkin Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkin, 33, on saavuttanut NHL:ssä lähes kaiken mahdollisen. Hän on juhlinut Stanley Cup -mestaruutta ja saavuttanut sarjassa hurjia maaliennätyksiä kahmien ison liudan henkilökohtaisia pokaaleja sekä merkkipaaluja, joista aniharva jääkiekkoilija voi edes haaveilla.

Venäläisen voimassa oleva pelisopimus Washington Capitalsin kanssa umpeutuu kauden 2020-2021 jälkeen.

– Minulla on kaksi vuotta edessä, ainakin sopimukseni mukaan. Täytyy vielä pohtia asiaa ja myös odottaa, jatkanko sittenkin peliuraani. Kaikki riippuu ennen kaikkea terveydestäni, korostaa syyskuussa 34 vuotta täyttävä maalipyssy.

– En halua, että kroppani on uran jälkeen ihan rikki. Mieluummin juoksen lasteni kanssa ja puuhastelen heidän kanssaan.

Yhden asian Ovetshkin tyrmäsi jo tässä vaiheessa, kun häneltä udeltiin peliuran jälkeisiä suunnitelmia jääkiekon parissa.

– Minä pysyn mieluiten sivussa valmennushommista.

Ovetshkin viimeisteli viime kaudella 51 runkosarjamaalia ja kokosi 89 tehopistettä. "Ovie" valloitti NHL-maalipörssin jo kahdeksannen kerran suistaen Bobby Hullin kaikkien aikojen jaetulta kärkipaikalta.

Kahdeksannen kerran hän rikkoi myös 50 maalin rajapyykin. Tätä parempaan ovat NHL-historiassa pystyneet ainoastaan Mike Bossy (9) ja Wayne Gretzky (9).