Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

MM-raja kirposi Ojalalta – Partanen käveli Suomen mestaruuteen vatsavaivoista huolimatta: "Housut on täynnä sitä itseään"

Kävelijä Aleksi Ojala ei pystynyt alittamaan MM-rajaa Dohaan.

yleisurheilu
Aku Partanen kävelee.
Veli-Matti Partasta kiusasivat vatsavaivat 20 kilometrin kävelyssä.AOP

20 kilometrille vaihtanut Aleksi Ojala ei onnistunut alittamaan matkan MM-rajaa 1.22.30 Kalevan kisoissa Lappeenrannassa.

Ojala oli vielä ensimmäisellä viidellä kilometrillä hyvässä vauhdissa, mutta pian sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Ojala sai alkupuolikkaalla kolme varoitusta, minkä vuoksi hän joutui kahden minuutin rangaistukselle. Tästä huolimatta hän otti matkan SM-hopeaa ajalla 1.28.02.

Ojala teki kesäkuussa rohkean ratkaisun. Hän päätti, ettei tavoittele Dohan MM-rajaa enää 50 kilometrillä, vaan vaihtoi tavoitteen täysin 20 kilometrille. Kesäkuuhun asti hän harjoitteli vain 50 kilometrillä. Vasta Savonlinnan SM-kävelyiden jälkeen Ojala alkoi valmistautua lyhyemmälle matkalle.

Suomen mestaruuden vei Veli-Matti Partanen ajalla 1.24.38. Hän jäi omasta ennätyksestään vain 37 sekuntia.

Partanen kertoi, että ensimmäinen kymmenen kilometriä sujui suunnitelmien mukaan. Tahti oli hyvä, mutta toiselle puolikkaalle hän ei pystynyt kiristämään tahtia vatsavaivojen takia.

– Ihan rehellisesti sanottuna housut on täynnä sitä itseään. Jostain syystä ei vatsa toiminut tänään. Se vei lopusta terän. Mestaruus on kuitenkin mestaruus. Siihen olen ihan tyytyväinen. Harmi, etten pystynyt parempaan aikaan tänään, Partanen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Suomen mestaruutensa viime vuodelta uusinut Partanen ei osannut sanoa, mistä vatsavaivat johtuivat.

– Tämä on ehkä enemmän sellainen poikkeustila, johon ei pystynyt etukäteen oikein vaikuttamaan. En tiedä, mikä tämän aiheutti. Nytkin vatsaa kramppaa aika pahasti.

20 kilometrillä maaliin ennen Partasta tuli kuitenkin kisassa mukana ollut valkovenäläinen Aliaksandr Liakhovich. Hän alitti Dohan MM-rajan viidellä sekunnilla ajallaan 1.22.25.

SM-pronssille ylsi Joni Hava tuloksella 1.33.04.

Kisasta jäi viime metreillä pois Jarkko Kinnunen, jolla on takareidessä pieni venähdys.

Sekä Kinnunen että Partanen on jo valittu Dohan MM-joukkueeseen 50 kilometrin kävelyyn.

Naisten 10 kilometrin kävelyn Suomen mestaruuden voitti Enni Nurmi ajalla 47.30. Hänellä on matkalta ennestään kaksi SM-hopeaa.

Hele Haapaniemi oli omalla ennätyksellään 47.41 toinen. Kolme edellisvuotta 10 kilometrin Suomen mestaruuden voittanut Elisa Neuvonen taipui pronssille ajalla 48.07.

Lue myös:

Joukkuekaverit ihmettelevät Suomen ykköskävelijän taideharrastusta, mutta oman tiensä kulkija Aku Partanen ei siitä hätkähdä: "Tarvitsen vastakohdan urheilulle"

Kalevan kisoilla dramaattinen alku: Mitalirohmu poistui stadionilta kyyneleet silmissään – "Kivut ovat todella kovat"

Näin seuraat Kalevan kisoja – suorat lähetykset vauhtiin perjantaina Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat