Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Yle Urheilun talvitiimi vahvistuu: Kuningaskotka Janne Ahonen asiantuntijaksi

Mäkihypyn moninkertainen arvokisamitalisti ja viisinkertainen maailmanmestari Janne Ahonen odottaa saavansa Urheilustudiossa Kalle Palanderilta suunvuoron.

mäkihyppy
Janne Ahonen
Vuosi sitten syksyllä aktiiviuransa päättämisestä ilmoittanut Janne Ahonen liittyy Yle Urheilun asiantuntijatiimiin.Laura Lehtonen/ Yle

Yle Urheilun asiantuntijatiimi vahvistuu todellisella mäkihyppylegendalla, kun Janne Ahonen liittyy mukaan. Myös Tommi Nikunen ja Jari Mantila jatkavat asiantuntijoina edellisvuosien tapaan.

Urallaan kaksi olympiahopeaa, viisi maailmanmestaruutta, viisi Keski-Euroopan mäkiviikkoa ja lukuisia himmeämpiä arvokisamitaleja voittanut Ahonen odottaa jo innokkaana uutta pestiään kommentaattorina.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä tulen mukaan. Kun minua kysyttiin, niin yhtään negatiivista ajatusta ei ole ilmennyt, ei heti eikä jälkeenpäinkään. Jos omalla, pitkän urani pienellä tietämyksellä pystyn tuomaan jotain asiantuntevaa näkökulmaa mäkihyppylähetyksiin, niin se olisi hyvä tavoite, Ahonen toteaa vaatimattomana.

Ahonen ilmoitti vuosi sitten syksyllä lopettavansa oman aktiiviuransa hyppääjänä. Sen sijaan hän on viime aikoina auttanut yhdistetyn urheilijoita mäkivarusteiden kanssa ja tällä kaudella hän vastaa kokonaisuudessaan yhdistetyn maajoukkueen varusteiden kehittämisestä ja optimoinnista urheilijoille.

Ahonen kiertää yhdistetyn joukkueen mukana myös talven kisoissa, mutta tarkkoja aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Olin mukana kesän leirillä ja kerroin siellä tiimille, että olen mukana talven aikana Ylen mäkilähetyksissä. Meillä syntyikin poikien kanssa heti muutamia ideoita, miten eri roolejani voisi yhdistellä talven aikana hauskalla tavalla, Ahonen paljasti, joten jäämme odottamaan, mitä tunnettuina humoristeina tiedetyt yhdistetyn urheilijat talven aikana keksivätkään.

Ahonen on aina seurannut mäkihyppyä tiiviisti, mutta asiantuntijapestin myötä hän uskoo seuraavansa lajia vieläkin tiiviimmin, sillä hän haluaa olla ajan hermoilla tapahtumista.

– Tässä vaiheessa kesää on vielä vaikea tehdään minkäänlaisia päätelmiä siitä, missä hyppääjät menevät. Siinä suhteessa emme ole vielä kovin viisaita, sillä harjoittelu on kovimmillaan. Kesäkisat antavat vain vähän suuntaa talvesta.

Ahonen vieraili jo viime talvena Urheilustudion sohvalla, mutta tulevana talvena hänet nähdään siellä paljon useammin. Todennäköisesti Ahonen nähdään jossain vaiheessa studiossa samaan aikaan Yle Urheilun alppiasiantuntija Kalle Palanderinkin kanssa.

– Kokeilen, jos saisin jossain vaiheessa Kallelta suunvuoron ja pystyisin kommentoimaan johonkin aiheeseen jotain, Ahonen pohtii.

– Mutta kaiken kaikkiaan odotan talvea erittäin innokkaana ja uskon, että siitä tulee hauskaa.

Lue myös:

Johaug ylivoimainen raastavassa ylämäkikisassa – Mäkäräinen Pärmäkoskea vahvempi

Yhdistetyn uusi välineteknikko Janne Ahonen kauden avausleirillä – "Paljon on petrattavaa ihan rehellisyyden nimissä"

Päävalmentaja hehkuttaa Ahosta parhaaksi mahdolliseksi välineteknikoksi, mäkilegenda innoissaan uudesta roolistaan: "Perehdyn samalla intohimolla mitä olen vuosikausia perehtynyt omiin välineisiini"

Janne Ahonen vahvistaa yhdistetyn maajoukkueen mäkiosaamista välineteknikkona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat