Brasilia liian kova Suomen lentopallomiehille – "Daavidin ja Goljatin välinen taistelu"

Brasilia tykitti Suomen miesten lentopallomaajoukkueen suuriin vaikeuksiin Krakovan turnauksen avauspelissä.

urheilu
Sauli Sinkkonen
Arkistokuvassa iskee Sauli SinkkonenAOP

Vuodesta 2002 kaikissa olympia- ja MM-finaaleissa mukana ollut Brasilia voitti Wagnerin muistoturnauksen avausottelussaan Suomen 3–0 (25-15, 25-12, 25-16).

Brasilia oli kaikilla osa-alueilla parempi. Kovan syöttönsä ansiosta se sai Suomen hyökkäyspelinkin suurin vaikeuksiin. Vastustajan hyökkäysprosentti oli huima 66, Suomen ainoastaan 32. Kaikkiaan Brasilian hyökkäys jäi 36 plussan puolelle.

Suomen avaus oli Eemi Tervaportti, Antti Ronkainen, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen ja Lauri Kerminen (L).

Avauserässä Brasilia meni menojaan vahvan syöttöpelinsä siivittämänä. Sauli Sinkkonen pelasi mainion erän tehden 4/+4.

Toisen erän tasaisen alun jälkeen Brasilia karkasi Mauricion syöttövuorolla teknisen aikalisän jälkeen 12–8 -johtoon, josta Suomi ei enää toipunut. Peetu Mäkinen, Samuli Kaislasalo sekä Fedor Ivanov tulivat kentälle erän puolivälin jälkeen. Kaikkiaan erä oli Suomelta vaikea, se sai tehtyä vain kuusi omaa pistettä.

Kolmannen erän Suomi jatkoi toiseen erään tulleella seitsikolla alusta loppuun. Brasilian tulivoima oli edelleen kovaa ja myös torjunta rutisti Suomea ahtaalle.

Suomen päävalmentaja Joel Banks piti vastustajan antamaa esitystä arvokkaana kokemuksena.

– Brasilia on todella laadukas joukkue jokaisella osa-alueella. Heidän peli pysyi tasokkaana koko ottelun ajan. Kaikille tuli hallissa selväksi, että tämä oli Daavidin ja Goljatin välinen taistelu. Saimme arvokasta oppia. Tarvitsemme näitä pelejä lisää, totesi brittiluotsi.

Perjantaina Suomi kohtaa klo 21.30 alkavassa ottelussa Serbian, joka hävisi torstaina isäntämaa Puolalle erin 1–3.

Lähteet: Lentopallotiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat