Hyppää sisältöön

Roope Tonteri jää sivuun lumilautailun maajoukkueesta – keskittyy täysin rullalautailuun ja tähtää Tokion olympialaisiin

Roope Tonteri jättää lumilautailumaajoukkueen ja keskittyy täysin Tokion olympiakarsintoihin rullalautailussa.

Kuva: AOP

Roope Tonteri jää sivuun lumilautailun maajoukkueesta. Tonteri, 27, keskittyy nyt rullalautailuun, jossa hän hakee olympiapaikkaa Tokioon.

Rullalautailu kuuluu ensi kesänä ensimmäistä kertaa olympialaisten ohjelmaan. Tonteri osallistui kesäkuussa park-sarjan olympiakarsintaan Kaliforniassa, mutta jäi sijalle 55.

Tonteri on voittanut kultaa rullalautailun junioreiden SM-kisoista ja saanut SM-hopeaa aikuisten tasolla.

Lumilautailussa Tonteri on voittanut MM-kultaa kahdesti big airissa ja kerran slopestylessa. Olympialaisissa Tonteri on edustanut Suomea Sotshissa 2014 ja Pyeongchangissa 2018.

Lumilautamaajoukkueen päävalmentajan Antti Koskisen mukaan Tonteri ei ole kuitenkaan näillä näkymin jättämässä maajoukkuetta lopullisesti.

– Roopella on tiukka tähtäin Tokion kesäolympialaisten jälkeen Pekingin talvikisoihin vuonna 2022. Sinne hän on omien sanojensa mukaan haluamassa ja sinne ponnistelemassa, Koskinen avaa.

– Nyt kun ei ole olympiakarsinnat meillä alkaneet ja tänä vuonna ei ole mitään arvokisoja, totesimme, että nyt on oikea hetki toimia näin.

Lumilautaliitto julkisti maajoukkueensa tulevalle kaudelle perjantaina Helsingissä. Maajoukkue lähtee ensi viikolla harjoitusleirille Uuteen-Seelantiin, jossa lasketaan maailmancupin kauden avauskilpailu 22.–26. elokuuta.

Lumilautamaajoukkue kaudelle 2019–2020:

Enni Rukajärvi
Rene Rinnekangas
Matti Suur-Hamari
Mikko Rehnberg
Joonas Bergman
Kalle Järvilehto
Carola Niemelä
Aleksi Nevakivi
Henna Ikola
Anton Lindfors
Emmi Parkkisenniemi
Emppu Väisänen

Juttua päivitetty kello 18.43: Lisätty Antti Koskisen kommentit.

Lue myös:

.
.