1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Ässiä valmentava Selin ei tekisi isoja johtopäätöksiä Pitsiturnauksen perusteella

Porin Ässien liigajoukkueen päävalmentajana ensimmäistä kauttaan aloittava Ari-Pekka Selin ei lähtisi tekemään tulevasta vielä kovinkaan isoja johtopäätöksiä kiekkokauden avanneen Lukon Pitsiturnauksen perusteella.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ari-Pekka Selin
AOP

Ari-Pekka Selinin mukaan neljän jääharjoittelupäivän jälkeen pelattava turnaus pystyy antamaan korkeintaan vinkkejä siitä, missä on eniten parannettavaa.

– Näiden pelien jälkeen voi ehkä jo sanoa, millaisessa fyysisessä kunnossa joukkueet ovat, ja millaisella pelitavalla ne tulevat alkavaan kauteen lähtemään. Pitsiturnaus näytti esimerkiksi sen, että Rauman Lukko ja Helsingin IFK ovat edellä meitä, mutta niin niiden pitääkin olla, Selin tiivisti.

Haastattelutilanteessa ei ollut vielä selvillä, että mainitusta kolmikosta sattumoisin vain Selinin Ässät pelasi turnauksen finaalissa.

– Valmentajalle tämän tyyppinen turnaus on paras mahdollinen testipaikka nähdä, missä oma joukkue menee. Minä saan täältä yksittäistä informaatiota pelaajista, pelaajat taas kaipaamaansa pelituntumaa pitkän kesäloman jälkeen.

– Omasta joukkueestani voin jo nyt sanoa, että ainakaan työmoraaliin tai energisyyteen ei Ässät alkavalla kaudella tule kaatumaan. Se pitää kuitenkin muistaa, että lähtökohtaisesti kaikki ovat vielä täsmälleen samalla viivalla, mietti Selin.

Suomalaista hulluutta

Pitsiturnauksesta Selin sanoi nauttivansa yli kaiken. Varsinkin aamulla heti kymmenen jälkeen pelattu Lukon ja Ässien välinen alkusarjan ottelu etsii Selinin mukaan vertaistaan. Paikalla oli täysi hallillinen väkeä.

– Jälleen tuli todistettua, ettei kukaan muu voi olla niin hullu kuin suomalainen. Eivätkä kaikki täällä ole edes raumalaisia tai porilaisia, porilaisvalmentaja virnisti.

Selinin valmentama Porin Ässät hävisi järjestyksessään jo 26:nnen Pitsiturnauksen turnausfinaalin myös viime vuonna.

Ässät hävisi perjantaina finaalin voittaneelle Lahden Pelicansille 4-1. Turnauksen muut joukkueet olivat KooKoo ja TPS. Tulokset täältä