1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Parhaana suomalaisena Jyväskylään lähtenyt Suninen jäänyt hirvittävällä tahdilla kärjestä: "Tein itse parhaani"

Teemu Suninen on vasta yhdeksäntenä Jyväskylän MM-rallissa.

Teemu Sunisella oli vaikea perjantai Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Jyväskylän MM-rallin suomalaiskuljettajista suurimmissa vaikeuksissa oli ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä M-Sportin Fordin Teemu Suninen.

Suninen on vasta yhdeksäs ja on jäänyt 52,6 sekuntia. Se on melkein puoli sekuntia kisakilometriä kohden. Lukema on todella paha.

Suninen kuvaili jo päivätuolla, että olotila on kuin kusisi vastatuuleen. Iltatauolla tunnelmat eivät olleet kovinkaan positiiviset vieläkään. Suninen lähti Jyväskylään MM-ralliin parhaana suomalaisena pistetilastossa, sillä hän on viidentenä.

– Päivä oli vaikea. Tein itse parhaani. Tuntuu, että ei tule virheitä. En pääse kovempaa. Sitten on vaikea kiristää. Jos lähtee kiristämään, ei näe maalia, Suninen sanoi Yle Urheilulle.

– Viime vuodet on ajettu niin rajoilla, että tiedän ne.

Iltapäivän lenkillä Suninen hävisi Äänekosken erikoiskokeella toista MM-ralliaan ajavalle tallitoverilleen Gus Greensmithille, joka on ollut kisassa selvästi heikoin WRC-pisteistä taisteleva auto. Greensmith oli 0,3 sekuntia parempia.

– Yritimme tehdä isoa muutosta. Se ei toiminut, Suninen kertoi.

Ennen lauantaita huollossa onkin tarkoitus tehdä paljon muutoksia.

– Mennään samoihin iskunvaimentimiin kuin Sardiniassa. Ajofiilis ei ole sitten niin hyvä, mutta löytäisimme jotain pitoa. Kokeilemme myös voimansiirtoa muuttaa. Auto tuntuu hyvältä, mutta vauhtia ei vain ole, Suninen sanoi.

Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella. Pihlajakosken erikoiskoe starttaa kello 8.08, ja sitä voi seurata Ralliradiossa, Ralliradio Plus -palvelussa sekä Yle Urheilun verkkosivuilla. Videoklipit, tärkeimmät tapahtumat, lähetystiedot ja kaikki uutiset löytää helposti osoitteesta yle.fi/mmralli.

Lue lisää:

Latvala huippuviihdyttävän päivän päätteeksi kärjessä, Lappi tiukan sekuntikamppailun kolmantena – Yle seurasi Jyväskylän MM-rallin perjantain tapahtumia hetki hetkeltä

Katso, miten Esapekka Lapille oli käydä köpelösti uskomattoman tiukassa Jyväskylän kärkitaistossa – kartturilta hulvaton reaktio

Räikkösen piti haastaa Kankkunen Jyväskylässä, mutta rallilegendalle kaksinkamppailu on yhä mahdollinen – Seppo Räty seurasi tämän vuoden ajoa, vaikka Kalevan kisat käynnissä

Tommi Mäkinen tyytyväinen kolmoisjohdossa kaahaavien suojattiensa huippumenoon, keskinäistä kilvanajoa ei olla suitsimassa: "Ei sitä voi kontrolloida"

Kalle Rovanperän suurimmalta kilpakumppanilta raju spinni: Katso videolta järkyttävän vaarallinen hetki pysähtymisen jälkeen – joku hyppää tien yli ennen seuraavaa autoa