Lionel Messin korruptiopuheet toivat supertähdelle kolmen kuukauden pannan

Lionel Messi tulistui heinäkuun alussa, kun tuomari antoi hänelle punaisen kortin Etelä-Amerikan mestaruuskisojen pronssipelissä.

jalkapallo
Lionel Messi Copa Americassa 2019
Lionel Messin hermot paloivat Copa American pronssipelissä. Getty Images

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen supertähti Lionel Messi ei saa pelata maajoukkueessa kolmeen kuukauteen. Messi sai lauantaina kolmen kuukauden kilpailukiellon Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebolilta, koska hän teki Copa American pronssipelin jälkeen rajuja syytöksiä kisajärjestäjien ja tuomareiden suuntaan.

Tuomari heitti Messin ulos kentältä pronssipelin ensimmäisen puoliajan lopulla. Punainen kortti oli Messille vasta uran toinen. Argentiina voitti pronssipelissä Chilen 2–1, mutta 32-vuotias Messi ei sulattanut millään tuomiota.

– Korruptio ja tuomarit estävät ihmisiä nauttimasta tästä lajista. Tämä pilaa jalkapallon, Messi puhisi pronssipelin jälkeen.

Copa American välierässä Argentiina hävisi Brasilialle maalein 0–2. Argentiinalla oli ottelussa pari paikkaa, joista olisi voinut viheltää rangaistuspotkun.

– Brasilia hallitsee nykyään Conmebolia, pettynyt Messi piikitteli välierän jälkeen.

Messin pelikielto pitää miehen sivussa vain maaotteluista, sillä Argentiina aloittaa MM-karsinnat vuoden 2022 kisoihin vasta ensi vuoden maaliskuussa.

Messi on jahdannut maajoukkuepaidassa menestystä, mutta suurin kruunu on jäänyt voittamatta. Mieheltä puuttuu Copa American voiton lisäksi maailmanmestaruus. Messillä on palkintokaapissa vuoden 2008 Pekingin olympialaisten kultamitali.

Lue myös:

Lionel Messin korruptiopuheet osuivat arkaan paikkaan: supertähdelle saatetaan lätkäistä jopa kahden vuoden kielto maajoukkuepeleihin

Suihkukomennuksen saanut Lionel Messi purkautui pronssipelin jälkeen ja syytti kisajärjestäjiä jälleen korruptiosta: ”Tämä pilaa jalkapallon”

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat