Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa

Kolmoisjohtonsa MM-kotirallissa menettänyt Tommi Mäkinen ryöpytti Latvalaa ja Meekeä virheistä – sanoi suoraan, kuka on tallin kuningas: "Ei missään nimessä tarvetta"

Tommi Mäkinen ihmetteli, miksi Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke eivät noudattaneet ennakkoon sovittua strategiaa Jyväskylän MM-rallissa.

ralliautoilu
Tommi Mäkinen Toyota.
Tommi Mäkinen joutui pettymään suojattiensa virheisiin huipputilanteessa.AOP

JYVÄSKYLÄ. Toyotan tiimipäällikkö Tommi Mäkinen oli harmissaan Kakariston erikoiskokeen jälkeen, kun hänen tallinsa menetti kolmoisjohdon Jyväskylän MM-rallissa.

Kris Meeke paukautti kiveen kovassa vauhdissa ja vasen takarengas taittui. Kolmantena ollut Meeke joutui jättämään rallin kesken lauantain osalta. Lähes heti perään Jari-Matti Latvala hajotti renkaansa nuottivirheen jäljiltä. Hän oli mennyt mutkaan liian lujaa ja se oli mennyt leveäksi. Kivi oli osunut renkaaseen ja tuhonnut sen.

Meeke kertoi sosiaalisen median tileillään, että paikka ja kivi oli sama sekä Meekellä että Latvalalla. Katsojat olivat Meeken mukaan sanoneet, ettei kivi ollut ojassa vielä aamulla, vaan se olisi pyörinyt ylempää penkasta siihen.

Latvala pystyy jatkamaan rallia renkaanvaihdon jälkeen, mutta hän on jäänyt kolmannesta Toyota-kuskista Ott Tänakista 13,9 sekunnin päähän. Citroenin Esapekka Lappi hiillostaa nyt Latvalaa kolmantena vain puolen sekunnin päässä.

– Olen pettynyt molempiin kuljettajiin. Kävimme strategian läpi hyvissä ajoin ennen kisaa. Tällaiseen ei olltu missään nimessä tarvetta. Meillä oli jo hyvät asetelmat. Olisi vaan antanut mennä, mutta asiat tahtovat unohtua nopeasti, kun kypärät menevät päähän, Mäkinen sanoi Ralliradio Plus -ohjelmassa.

Mäkisen mukaanstr ategiana oli kontrolloida ja seurata tilannetta.

–Tiesimme, että Ott on vahvin tällaisessa tilanteessa. Olisiko kaverit lähteneet liikaa seuraamaan häntä ja katsomaan, mitä tapahtuu, Mäkinen pohti ja antoi samalla paljonpuhuvan vastauksen tallin sisäisestä arvojärjestyksestä.

Kris Meeke Kakaristo
Katso Latvalan ja Meeken rengasongelmat kuvaa klikkaamalla!

Tänak on ollut tällä kaudella MM-sarjan nopein kuljettaja ja johtaa MM-sarjaa. Viime vuonna Jyväskylässä voittanut Tänak on ollut tänäkin vuonna suurin suosikki voittamaan Jyväskylässä.

Perjantaina Tänakilla oli MM-sarjan johtopaikan takia vielä vaikeampaa reitillä ensimmäisenä autona. Lauantaina hän näytti pääsevän iskuun paremmalta lähtöpaikalta, neljänneksi viimeisenä WRC-autona.

Tänak oli Latvalan perässä ennen Kakariston erikoiskoetta toisena.

Kärkitaisto oli hyvin tiukkaa ennen Kakaristoa, sillä Toyota-kolmikko oli 0,6 sekunnin sisällä toisistaan.

Yle seuraa Jyväskylän MM-rallia laajemmin kuin koskaan. Sitä voi seurata Ralliradiossa,Ralliradio Plus -palvelussa sekä Yle Urheilun verkkosivuilla. Videoklipit, tärkeimmät tapahtumat, lähetystiedot ja kaikki uutiset löytää helposti osoitteesta yle.fi/mmralli.

Lue lisää:

Katso karmea pettymys! Tommi Mäkisen Toyotan kolmoisjohto suli hetkessä Jyväskylässä – Latvalalta ja Meekeltä hajosi sama rengas: "Minun virheeni"

Suuri käänne MM-sarjan voittotaistossa Jyväskylässä? Tommi Mäkisen virolaistähti kärkeen, kuusinkertainen mestari kipeänä, myös Lapilla draamaaSuuri käänne MM-sarjan voittotaistossa Jyväskylässä? Tommi Mäkisen virolaistähti kärkeen, kuusinkertainen mestari kipeänä, myös Lapilla draamaa

Erikoinen seikka Jyväskylän MM-rallin äärimmäisen kutkuttavassa voittotaistossa – tuleeko muutos tänään? "Todennäköisesti sattuu enemmän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat