Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Jyväskylän MM-rallin voittokamppailu muka ohi? Muista nämä tämän kauden dramaattiset tapahtumat viimeisillä erikoiskokeilla

Power Stagella eli MM-rallien viimeisillä erikoiskokella on ehtinyt sattua ja tapahtua todella paljon. Jyväskylässä johtava Ott Tänakilla on asiasta erittäin tuoretta kokemusta.

Rallin MM-sarja
Ott Tänak
Ott Tänak tietää, että vielä ei voi hellittää Jyväskylän MM-rallissa.Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Toyotan virolaistähti Ott Tänak johtaa Suomen MM-rallia ennen kahta vimeistä erikoiskoetta turvallisen tuntuisella 22 sekunnin erolla ennen Citroenin Esapekka Lappia. Ranskalaistallin suomalaiskuljettajan kakkossijakin vaikuttaa sementoidulta, sillä Toyotan Jari-Matti Latvala on kolmantena ja jäänyt 7,3 sekuntia.

Mutta tästä huolimatta Jyväskylän MM-rallin voittajaa tai palkintkokorokesijoituksia ei voi missään nimessä julistaa.

Tällä kaudella on nähty niin monta yllätyksellistä Power Stagea eli kisan päättävää erikoiskoetta. Voittaja tai palkintokorokesijat ovat muuttuneet dramaattisella tavalla.

Yle Urheilu keräsi muisteltavaksi tämän kauden jännittävimmät Power Staget.

Sardinian MM-ralli

Dani Sordo
Dani Sordo nousi yllätysvoittajaksi Sardiniassa.EPA-EFE/REPORTER ​IMAGES

Kuten Jyväskylässä tänä viikonloppuna, myös edellisessä MM-rallisssa Sardiniassa Ott Tänakin piti ottaa päätöspäivänä voitto nimiinsä. Hän oli selvässä johdossa, mutta ohjaukseen tuli vikaa Power Stagella.

Hyundain Dani Sordo nousi juhlimaan ensimmäistä voittoaan kuuteen vuoteen. Teemu Suninen otti myös uransa parhaan sijoituksen toisella sijallaan.

Portugalin MM-ralli

Portugalin teillä Tommi Mäkisen Toyotat olivat vielä ennen päätöspäivää kaksoisjohdossa Ott Tänakin ja Kris Meeken voimin. Aseltelma kuitenkin mureni loppuhetkillä. Ensiksi viimeistä edellisellä erikoiskokeella Meeke putosi kolmanneksi. Power Stagella Meeke osui kiveen tien reunassa ja joutui keskeyttämään.

Kris Meeken Portugalin ralli päättyi murheellisesti.
Kris Meeken Portugalin ralli päättyi murheellisesti.EPA-EFE/JOSE COELHO

Lisäksi ensimmäistä MM-ralliaan WRC-autollaan ajanut Fordin Gus Greensmith joutui keskeyttämään vain muutama sata metriä ennen maalia. Greensmith tuli hyppyyn liian kovaa ja rikkoi autonsa alastulossa.

Argentiinan MM-ralli

Kris Meeke oli taas suuressa roolissa Argentiinan MM-rallin Power Stagen dramaattisissa hetkissä.

Meeken piti ottaa torjuntavoitto merkkimestaruustaistossa kolmannella sijallaan kahden Hyundain jälkeen. Mutta Meekelle tuli rengasrikko päätöserikoiskokeella.

Kris Meeke
Kris Meekelle Argentiinan "kuumaisemat" koituvat myös kohtaloksi.AOP/imago sport

Palkintokorokesijoitukset muuttuivat. Citroenin Sébastien Ogier nousi kolmanneksi. Hyundain Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen juhlivat kaksoisvoittoa.

Korsikan MM-ralli

Korsikasta piti tulla M-Sportin walesilaiskuski Elfyn Evansin juhlat. Hän oli yllättäen matkalla uransa toiseen voittoon, mutta Power Stagella iski jälleen kohtalo peliin.

Korsikan MM-rallin palkintojenjako.
Korsikan MM-rallin palkintojenjakoEPA-EFE/STR

Evans koki rengasrikon ja putosi lopputuloksissa kolmanneksi. Neuville pääsi juhlimaan Hyundailla voittoa. Samalla vaikeuksissa Korsikalla ollut Sébastien Ogier otti kuitenkin lopulta kakkossijan.

Ruotsin MM-ralli

Ruotsin MM-rallissa jännitettiin edellisen kerran Esapekka Lapin kakkossijaa. Thierry Neuville hyökkäsi kovaa, mutta Lappi piti pintansa.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Lapin johto oli 4,4 sekuntia. Power Stagen viimeisessä väliajassa kuitenkin Neuville oli kirinyt Lappia jo 4,1 sekuntia. Lappi tuli silti pätkän loppuun paremmin. Hän oli lopulta 1,4 sekuntia hitaampi ja oli toinen kolmen sekunnin erolla.

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ja kartturi Janne Ferm (vas.) juhlivat Ruotsissa.EPA-EFE/STR

Monte Carlon MM-ralli

Kauden avausrallissa Monte Carlossa käytiin eeppinen sekuntikamppailu voitosta. Ogier johti Neuvillea ennen Power Staga vain 0,4 sekunnilla. Power Stagella Ogier oli omaa luokkaansa. Hän vei voiton 2,2 sekunnilla.

Voitto oli Ogierille kuudes peräkkäinen Monte Carlon MM-rallissa.

Sebastien Ogier
Sébastien Ogier sai hymyillä tänäkin vuonna Monte Carlossa.AOP/imago sport

Yle seuraa Jyväskylän MM-rallia laajemmin kuin koskaan. Sitä voi seurata Ralliradiossa, Ralliradio Plus -palvelussa sekä Yle Urheilun verkkosivuilla. Videoklipit, tärkeimmät tapahtumat, lähetystiedot ja kaikki uutiset löytää helposti osoitteesta yle.fi/mmralli.

TV2:ssa nähdään kisan päättävä Ruuhimäen Power Stage klo 13.18.

Lue lisää:

Tänak jyräsi Jyväskylän MM-rallin voittoon, Lappi ja Latvala upeasti palkintokorokkeelle – Yle seurasi päätöspäivän tapahtumia hetki hetkeltä

Tommi Mäkisen virolaistähti voi sivuta tänään Jyväskylän MM-rallin historiaa – vain kaikkien aikojen paras on pystynyt samaan: "Lähdemme turvallisin mielin”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat