Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros

Tästä ulosajosta Tommi Mäkinen tuskin tykkää! Konkari keskeytti juhlakisassaan toisen kerran – Toyotan dominointiin reagoitiin kilpailijan riveissä tallimääräyksellä

Kris Meeken uran sadannesta MM-rallista muodostui hyvin murheellinen.

Rallin MM-sarja
EK22: Taas pihalle! Meeken katastrofaalinen kisa sai huipennuksensa toisella ulosajolla
EK22: Taas pihalle! Meeken katastrofaalinen kisa sai huipennuksensa toisella ulosajolla

JYVÄSKYLÄ. Toyotan Kris Meeke ajoi ulos Laukaan erikoiskokeella Jyväskylän MM-rallissa. Meeke lähti sunnuntaille metsästämään ralli 2 -säännöllä lisäpisteitä kisan päättävältä Power Stagelta, mutta kisa päättyi jälleen ennen loppuhuipennusta.

Meeke keskeytti lauantaipäivän, kun hän osui kiveen ja pyörä meni täysin rikki. Rengas taittui pahasti. Sunnuntaina Meeke säästeli jo renkaitaan arvokkaita lisäpisteitä ajatellen, mutta hän lähti leikkaamaan liian sisälle mutkaan ja jäi penkkaan. Meeke osui mutkan reunassa olleeseen kuoppaan. Meekelle juhlakisa, uran 100:s MM-ralli oli siis hyvin murheellinen.

Jo lauantaina Tommi Mäkinen kritisoi Meekeä ja Jari-Matti Latvalaa lauantain rengasrikoista, eikä ollut varmasti tyytyväinen tilanteesta nytkään, vaikkakin merkkimestaruustaistossa Meeken tilanne ei enää vaikuta. Tällä hetkellä Toyotalta Ott Tänak johtaa ja Jari-Matti Latvala on kolmantena.

40-vuotias Meeke siirtyi tälle kaudelle Toyotalle, kun Esapekka Lappi siirtyi Citroenin riveihin. Meeke sai viime kaudella potkut Citroenilta, koska hän sortui lukuisiin turvallisuutta vaarantaneisiin ulosajoihin.

Tällä kaudella Meeken paras sijoitus on Argentiinan MM-rallin neljäs sija. Tuolloinkin Meeke oli kiinni palkintokorokesijassa ennen kuin Power Stagella tuli rengasrikko.

– Meekelle tulee helppoja virheitä. Alkukaudesta näytti, että Meeke saisi homman ruutuun. Asiat näyttävät nyt toistuvan vähän samalla kaavalla kuin aiempina vuosina, Yle Urheilun ja Ralliradion asiantuntija Riku Tahko sanoi Meeken tilanteesta.

Laukaan toisella erikoiskokeella nähtiin myös toisenlaisia pelilikkeitä mestaruustaistossa. Ott Tänak on tällä hetkellä voitolla repimässä lisää eroa kuljettajien maailmanmestaruustaistossa. Kolmantena ennen Jyväskylää ja seitsemän pistettä perässä ollut Hyundain Thierry Neuvillen kisa on ollut vaikea.

Hyundai päätti kuitenkin Neuvillea mestaruustaistossa. Tänä vuonna ensimmäistä MM-ralliaan ajava Craig Breen otti 20 sekunnin aikasakon tulemalla Laukaan erikoiskokeelle myöhässä. Hän pudotti itsensä Neuvilllen taakse. Nyt Neuville on ennen kisan päättävää Power Stagea kuudentena.

MM-sarjan kakkonen Sébastien Ogier on viidentenä ja taistelee vielä Hyundain Andreas Mikkelseniä vastaan neljännestä sijasta. Kaksikon ero ennen viimeistä pätkää on 2,2 sekuntia.

Rallin tapahtumia voi seurata hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

TILANNE 22/23 EK:N JÄLKEEN:

1. Ott Tänak Toyota 2.25.16,0

2. Esapekka Lappi Citroen +21,1

3. Jari-Matti Latvala Toyota +29,7

4. Andreas Mikkelsen Hyundai +51,0

5. Sebastien Ogier Citroen +53,2

6. Thierry Neuville Hyundai +1.31,7

7. Craig Breen Hyundai +1.34,0

8. Teemu Suninen Ford +2.27,0

9. Kalle Rovanperä Skoda +7.29,4 (WRC2 Pro)

10. Nikolai Grjazin Skoda +10.01,4 (WRC2)

Kisan päättävä Power Stage eli Ruuhimäki 2 alkaa kello 13.18, ja lähetys TV2:ssa alkaa kello 13.

Päivitetty kello 11.59. Täsmennetty merkkimestaruustaistosta saatavien pisteiden sääntöjä. Kahden parhaan kuskin pisteet lasketaan tallitaistoon.

Lue lisää:

Jyväskylän MM-rallin voittokamppailu muka ohi? Muista nämä tämän kauden dramaattiset tapahtumat viimeisillä erikoiskokeilla

Unohtakaa salaliittoteoriat! Jyväskylän MM-rallin voittotaiston kohuhetkessä kyse huolimattomuudesta – Latvalan ja Meeken kohtaama "mysteerikivi" paikallaan jo aikoja sitten

Katso yllättävä tilanne Jari-Matti Latvalan silmin – kaatuiko voittohaave kotirallissa tähän outoon kiviosumaan?

Tänak jyräsi Jyväskylän MM-rallin voittoon, Lappi ja Latvala upeasti palkintokorokkeelle – Yle seurasi päätöspäivän tapahtumia hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat