Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Kasvonsa surkean alkukauden jälkeen Jyväskylän MM-rallissa pessyt Jari-Matti Latvala myönsi valtavat paineet: “Kyllä tässä oli paljon pelissä”

Toyotan Jari-Matti Latvala oli helpottunut ajettuaan kolmanneksi Jyväskylän MM-rallissa. Palkintokorokepaikka oli ensi kauden tallipaikastaan taistelevalle suomalaiskonkarille kauden ensimmäinen.

Rallin MM-sarja
Jyväskylä 2019.
Jari-Matti Latvala sijoittui kolmanneksi Jyväskylän MM-rallissa.Tomi Hänninen

Toyotan Jari-Matti Latvalaa ollaan oltu kirjoittamassa ulos rallin MM-sarjasta jo moneen otteeseen. Virheet ovat seuranneet toisiaan, ja myös epäonnea on ollut riittävästi yhden miehen tarpeiksi.

Jyväskylän kotirallin kolmesti voittanut Latvala, 34, oli mukana voittotaistelussa lauantai-aamupäivään saakka, mutta osuma kiveen Kakaristossa murskasi haaveet. Tallikaveri Ott Tänak paineli voittoon ja taistelussa kakkospaikasta Esapekka Lappi veti pidemmän korren, mutta maalissa oli helpottunut Latvala.

– Tässä viikonlopussa oli paljon hyvää. Johdimme kisaa, ja kaksi kertaa tyhjällä renkaalla ajaneena harvoin pystyy olemaan podiumilla.

– Kakkospaikkakin olisi voinut olla tarjolla, mutta tilanne oli se, että kun Meeke keskeytti Kakaristossa, piti ajatella myös isompaa kuvaa ja valmistajien pistetilannetta. En osannut säätää rauhallisempaa vauhtia lauantai-iltapäivälle, ja se meni hieman pieleen. Ei ollut varaa tehdä kolmatta virhettä.

JM Latvala Toyota 2019.
Latvala sai paljon kannustusta viikonlopun aikana rallifaneilta.Tomi Hänninen

Latvala on ollut kahdesti tällä kaudella viides, mutta paluu palkintokorokkeelle tuntui hyvältä. Yli 200 MM-rallin konkari myönsi, että paine on ollut kova, sillä sopimus on katkolla ja näyttöjä pitäisi saada tiskiin.

– Tällaisen vaikean jakson jälkeen se ei tee isoa eroa, onko kakkonen vai kolmonen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja rakentaa sitä pohjaa.

– On tässä ollut aika paljon painetta, ja vielä Power Stagellakin mielessä pyöri kaikenlaisia ajatuksia. Kun ajetaan veitsi kurkulla, pitää olla tuloksia ja jotain, mitä esittää. Tiesin, että kyllä tässä on paljon pelissä ja teimme sen ratkaisun, että otimme vähän varmemmin. Joskus tuntuu, että haluaa enemmän, mutta joskus kannattaa tyytyä vähempään, jotta voi saada myöhemmin enemmän, Latvala pohti tutun analyyttiseen tyyliinsä.

MM-sarja jatkuu Saksassa asfalttikisalla kolmen viikon päästä, ja Keski-Eurooppaan Latvala suuntaa nyt paljon positiivisemmin.

– Viime vuonna olimme siellä kakkosena ennen hydrauliikkaongelmia, ja testissä on tuntunut hyvältä. Paljon mukavampi tästä on jatkaa eteenpäin, ja jos pystyisimme kärjen imuun sekä podiumkamppailuun, se olisi hyvä.

Lue myös:

Syvästä synkkyydestä palkintokorokkeelle palannut Lappi iloitsi tallin puolesta: "Tänään juhlitaan täysillä!"

Ott Tänakista jälleen Jyväskylän valtias, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala tykittivät palkintokorokkeelle – katso Suomen MM-rallin lopputulokset

Ralli sujui rauhallisesti, vaikka Jyväskylän yössä vähän nujakoitiin – Poliisi: "Voi tapahtua ylilyöntejä, kun halutaan ohitella ruuhkassa"

Tänak jyräsi Jyväskylän MM-rallin voittoon, Lappi ja Latvala upeasti palkintokorokkeelle – Yle seurasi päätöspäivän tapahtumia hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat