Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Manse PP nousee ensi kaudeksi miesten Superpesikseen 29 vuoden tauon jälkeen

Ykköspesistä pelaava Manse PP voitti sunnuntaina kotonaan Ylivieskan Kuulan 2–0 (3–0, 7–1). Jo ensimmäisen jakson voitto riitti tamperelaisille sarjanousuun.

pesäpallo
Kimmo Carlson
Aiemmin urallaan Hyvinkään Tahkossa pelannut Kimmo Carlson toi kaksi juoksua avausjakolla Manse PP:lle.Tomi Hänninen

Tamperelainen Manse PP varmisti nousunsa Superpesikseen kolme kierrosta ennen Ykköspesiksen runkosarjan päätöstä.

Ykköspesiksen kärkipaikkaa pitävä Manse PP on voittanut tällä kaudella 20 ottelua. Tappioita joukkueella on vain yksi.

Sunnuntaina Manse PP nappasi 2–0-voiton Ylivieskan Kuulasta. Jo ensimmäisen jakson voitto juoksuin 3–0 varmisti tamperelaisten sarjanousun.

Ylivieskaa vastaan tamperelaisten sankariksi nousivat Ville Kero, Ville Hotakainen ja Timo Torppa. Kero ja Hotakainen löivät ottelussa kolme juoksua kumpainenkin, Torppa puolestaan toi neljä.

Ykköspesiksen kakkospaikalla oleva Oulun Lippo on Manse PP:tä nyt 12 pistettä jäljessä. Oulun joukkueella on vain kolme ottelua jäljellä, joten se pystyisi nappaamaan enintään yhdeksän pistettä loppukauden aikana.

Manse PP on pelannut miesten Superpesistä viimeksi 28 vuotta sitten. Seuran naisten joukkue pelaa Superpesistä, jossa se on tällä hetkellä viidentenä.

Miesten pääsarjapesäpallo on ollut harvinaista herkkua Tampereella. 1950-luvun jälkeen ainoastaan Mansen Pesäpallo piipahti kauden 1991 pääsarjatasolla. Tamperelaisista joukkueista Valtion Lentokonetehdas voitti miesten Suomen mestaruuden vuonna 1942, Tampereen Poliisi-Urheilijat SM-pronssia vuonna 1939 sekä Tampereen Pyrintö SM-hopeaa vuonna 1925 ja SM-pronssia vuosina 1926 ja 1949.

Muokattu 4.8.2019 kello 18.23: Lisätty ottelun lopputulos.

Lue myös:

Kitee kiristi jahtia Superpesiksen pudotuspelipaikasta

Kirittäret ei pystynyt vieläkään yllättämään Virkiää – Lapualla pelataan jo kuin pudotuspelejä: "Reilun viikon päästä vain voitot merkkaavat"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat