Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Uudet ravikuninkaalliset kruunattiin Jokimaalla – Vieskerin Virva ja Tähen Toivomus juhlahumussa

Vieskerin Virva ja Tähen Toivomus ovat uudet ravikuninkaalliset vuosimallia 2019.

raviurheilu
Vieskerin Virva
Vieskerin Virva kuvassaHippos

Vieskerin Virva pyyhkäisi maalisuoralla ravikuningattareksi

Yhdeksänvuotias tamma Vieskerin Virva voitti ravikuningattaren tittelin kuninkuusraveissa Lahden Jokimaalla. Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva ravasi 3 100 metrin päätösmatkan voittajaksi noustuaan kärkeen loppukaarteessa.

– En osannut ensimmäisen osamatkan jälkeen aavistella, että tamma tekee tällaisen juoksun, Forss hämmästeli Vieskerin Virvan muodonmuutosta päätösmatkalla.

Aiemmin Forss on juhlinut ravikuninkuutta Vitterin kanssa Turun kuninkuusraveissa kolme vuotta sitten, mutta kuningatarkilvassa voitto oli moninkertaisen ajajaliigan voittajan ensimmäinen.

Kuskin pitää myös onnistua 110-prosenttisesti

– Kyllä nämä kuninkuus- ja kuningatartittelit ovat suurimpia mitä suomenhevosella voi voittaa. Sen kovempaa suoritusta ei ole. Näissä kilpailuissa hevosella täytyy olla hyvät päivät ja kuskinkin pitää onnistua 110-prosenttisesti. Se ei ole simppeliä, korosti Forss.

Kuningatarkilvassa seuraaviksi tulivat Sävel-Taika ja Piskon Pouta. Päätösmatkalle johdossa lähtenyt Virin Camilla putosi neljänneksi. Kuningatartitteli on Vieskerin Virvan ensimmäinen.

Virin Camillan ohjastaja Hannu Torvinen pääsi johtopaikan ansiosta valitsemaan lähtöradan ensimmäisenä päätösmatkalle. Kuski halusi kiihdyttää ykkösradalta, josta valjakko pääsikin vauhdikkaasti liikkeelle.

Vielä lujempaa ensimetreillä liikkui kuitenkin Harri Kotilaisen ohjastama Liisan Tulilintu, joka oli jo laukkojen takia ulkona kokonaiskisasta. Virin Camilla matkasi suurimman osan matkasta joukon kärjessä ravanneen Liisan Tulilinnun takana.

Päätösmatkalla hevosilta vaaditaan tunnetusti voimia, joita lopussa löytyi eniten Forssin ohjastamalta Vieskerin Virvalta, joka jyräsi selvään voittoon. Ennen päätösmatkaa Vieskerin Virva oli kokonaiskilpailussa yhdeksännellä sijalla 3,2 sekuntia kärkeä jäljessä.

Vieskerin Virva jätti lopulta kilpasiskonsa riittävän kauas taakseen kohotakseen kokonaiskisan voittoon. Tuoreen ravikuningattaren valmentajana toimii Sanna Päivike ja hevosen omistaa Talli Vanhahonko Honkajoelta.

Tähen Toivomus ravasi kuninkaaksi

Kahdeksanvuotias suomenhevosori Tähen Toivomus ravasi kuninkuuskilvan voittoon Lahden Jokimaalla kilpailluissa kuninkuusraveissa. Henri Bollströmin ohjastama hevonen voitti päätösmatkan 3 100 metriä ja valloitti ensimmäisen kuninkuustittelinsä niukalla erolla toiseksi tulleeseen Välkyn Tuiskuun.

Tähen Toivomus kuvassa
Tähen Toivomus kuvassaHippos

Kuninkuuskilvan ensikertalainen Tähen Toivomus oli vakuuttava läpi viikonlopun. Se voitti lauantaina avausmatkan, mutta antoi hieman periksi sunnuntaina ensin ravatulla maililla.

Ori lähti pitkälle päätösmatkalle 0,3 sekuntia Välkyn Tuiskulle jääneenä, mutta onnistui tekemään tähän tarpeeksi eroa maalisuoran jännittävässä kirikilpailussa.

– En tiennyt yhtään kuinka paljon vastustajalla oli voimia jäljellä, Bollström kertasi maalisuoraa.

– Toivoin vain, että se vähän jäisi meistä. Yritin ajaa mahdollisimman kovaa karkuun ja onneksi se riitti.

Pauli Raivion valmennettava starttasi päätösmatkalle kokonaiskilvan toiselta sijalta. Tähen Toivomus oli kokonaiskisaa johtanutta Välkyn Tuiskua ainoastaan 0,3 sekuntia jäljessä.

Ensimetreillä Kimmo Taipale päätti Välkyn Tuiskun kanssa pyrkiä seurailemaan Tähen Toivomusta. Taipale päästi Bollströmin ohjastaman Tähen Toivomuksen johtopaikalle ja liimautui Välkyn Tuiskun kanssa sen kantaan.

Maalisuoralle kaarrettaessa kaksikko oli edelleen peräkkäin, mutta sitten Tähen Toivomus alkoi pidentää askeltaan ja repiä eroa. Ori pääsi lopulta karkaamaan riittävän kauas noustakseen kokonaiskilvan voittoon.

Valmentaja Raivio oli ensimmäistä kertaa mukana kuninkuuskilvassa kuten Tähen Toivomuskin. Myös voiton ohjastanut Bollström kilpaili ensimmäistä kertaa kuninkuusravien päälähdössä.

– Ravikuninkuus on monen unelma, ja monella se myös jää unelmaksi. Minun kohdalla se on nyt totta, Raivio sanoi.

Kolmanneksi ylsi kuninkuuskilpailussa Antti Teivaisen ohjastama Caijus.

Tulokset täältä

Ravikuninkaalliset 2009-2019

Ravikuningattaret

2009-2011 I.P. Vipotiina/Pertti Puikkonen
2012: Sirun Valpuriina/Jouni Törmänen
2013: Marimin/Arto Hammar
2014: Mokomani/Jukka-Pekka Kauhanen
2015-2017: Saaga S/Matti Nisonen
2018: Akaasia/Markku Hietanen
2019: Vieskerin Virva/Mika Forss

Ravikuninkaat

2009 Patrikin Muisto/Jouko Tarvainen
2010 A.T. Eko/Eero Hakkarainen
2011 Villihotti/Ari Moilanen
2012-2013 Erikasson/Harri Koivunen
2014 Köppinen/Ari Moilanen
2015 Jokivarren Kunkku/Jorma Kontio
2016 Vitter/Mika Forss
2017 Köppinen/Ari Moilanen
2018 Costello/Risto Tupamäki
2019 Tähen Toivomus/Henri Bollström

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat