Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Berliinissä maailman kauden kärkitulos – miesten keihäässä osalla saksalaishuipuista yhä vaivoja

Yleisurheilun Saksan mestaruuskisat käytiin Berliinin olympiastadionilla 3.–4. elokuuta. Tapahtumassa nähtiin yksi maailman kärkitulos.

yleisurheilu
Malaika Mihambo
Malaika Mihambo kuvassaEPA

Malaika Mihambo täräytti naisten pituuskilpailun viimeisellä kierroksella sallituissa oloissa maailman kärkituloksen 716. Hänen nimissään oli myös edellinen kärkinoteeraus tältä kesältä.

Ulkoradoilla Mihambo, 25, on tehnyt tasaisen kovaa jälkeä ja saavuttanut järjestäin hyviä tuloksia eri kisoissa; 681, 707, 705, 689, 702 ja nyt siis viimeksi 716. Hallitseva pituushypyn Euroopan mestari nappasi myös pronssia maansa mestaruuskisoista lauantaina. Vikkeläkinttuinen hyppääjä pyyhälsi sadalla metrillä ajan 11,21.

Nigerian pituushyppääjä Ese Brume, 23, leiskautti puolestaan Turkisssa komean sarjan ja voittolukemat 705, joka on toiseksi paras afrikkalaisnaisen tekemä tulos. Häntä paremmin on saman mantereen pituusnaisista pystynyt vain Chioma Ajunwa, jonka 712 riitti Atlantassa vuonna 1996 olympiakultaan.

Naisten pituushypyn maailmanennätys on Galina Tshistjakovan nimissä vuodelta 1988 ja niinkin hurja kuin 752. Hirmuponkaisu hypättiin Leningradissa. joka tunnetaan vuodesta 1991 lähtien Pietarina.

Keihäässä kaikki saksalaishuiput eivät kunnossa

Saksan mestaruuskisojen miesten keihäässä ei nähty isoja yllätyksiä. Andreas Hofmann vei kultaa tuloksella 87,07 ennen Julian Weberia (86,60 SB) ja Thomas Röhleria (82,70).

Keihään maailmantilaston nelonen Bernhard Seifert. ei saanut rikkiä 80 metriä jääden neljänneksi. Toukokuussa peräti 89,06 nakannut Seifert kärsii heittäjän kipeytyneestä tukijalasta, joka haittasi nytkin suorituksia.

Hallitseva maailmanmestari, kesällä vasta kahdesti kilpailuissa esiintynyt Johannes Vetter ei ilmestynyt lainkaan heittopaikalle. Vetter potee puolestaan lähentäjälihasvaivaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat