Suora

  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Nähdäänkö Therese Johaug ensi vuonna yleisurheilun EM-kisoissa? "Jos se sopii aikatauluihini, haluaisin olla mukana"

Norjan hiihtotähti suhtautuu avoimin mielin yleisurheilun arvokisamatkaan ensi kesänä, kunhan se ei häiritse hiihdon kesäharjoittelua.

hiihto
Therese Johaug
Therese Johaug on kiinnostunut juoksemaan yleisurheilun EM-kisoissa ensi kesänä.All Over Press

Maastohiihdon norjalaistähti Therese Johaug teki uuden lajivaltauksen sunnuntaina, kun hän voitti 10 000 metrin ratajuoksun Norjan mestaruuden ylivoimaiseen tyyliin. Johaugin aika 32.20,86 yltää tämän kauden Euroopan tilastossa sijalle 15.

Ensi kesänä Pariisissa järjestettävien yleisurheilun EM-kisojen tulosraja alittui Hamarissa Norjassa noin minuutilla. Vielä hämmästyttävämmäksi huippuajan tekee, että Johaug oli kilpaillut Blinkfestivalen-tapahtuman ylämäkihiihtokisassa vain muutamaa päivää aikaisemmin, voittaen sielläkin ylivoimaisesti.

Johaug kertoi, ettei hän ollut edes ajatellut EM-rajaa vielä kilpailuun lähdettyään. Norjan yleisradioyhtiö NRK:n kysyessä kilpailun jälkeen, nähdäänkö mestarihiihtäjä ensi vuonna yleisurheilun arvokisoissa, väläytti Johaug leveän hymyn.

– Olisi hauskaa kokeilla. Pitäisi vain harjoitella juoksua enemmän. Kesä on tärkeä harjoituskausi, joten mikäli EM-kisa sopii aikatauluihini, niin kyllä haluaisin olla mukana, Johaug kertoi NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Norjan yleisurheiluliitto toivotti Johaugin tervetulleeksi joukkueeseen, johon ei naisten pitkillä matkoilla ole tunkua.

– On hauskaa, että hän haluaa juosta yleisurheilukisoissa. Hänellä on hyvät ominaisuudet – onhan hän ilmiömäinen kestävyysurheilija, liiton huippu-urheilujohtaja Erlend Slokvik sanoi.

Ratajuoksua paremmat menestysnäkymät Johaugilla olisi kenties EM-maastoissa. Esteenä osallistumiselle on vain kisojen ajankohta: joulukuussa Lissabonissa juostavien maastokisojen aikaan hiihdon kilpailukausi on jo täydessä vauhdissa.

Kovasta kympin ajastaan ja maansa mestaruudesta innostunut Johaug kertoi keskittyvänsä täysillä hiihtoon, mutta uskoo uudenlaisien haasteiden tuovan lisämotivaatiota kesäharjoitteluun.

– Tekisi ehdottomasti mieli juosta uudestaan. Rakastan juoksemista. Tosi hauskaa, että tämä meni näin hyvin.

Johaug voitti viime talvena Seefeldissä kolme henkilökohtaista MM-kultaa ja yhden viestihopean.

Lue myös:

Johaug juoksi huippuajan 10 000 metrillä Norjan mestaruuskisoissa: ylivoimainen voitto ja maan viidenneksi kovin aika

Johaug ylivoimainen raastavassa ylämäkikisassa – Mäkäräinen Pärmäkoskea vahvempi

Therese Johaugille ei riitä vain hiihtoladut – ilmoittautui yleisurheilun mestaruuskisojen kymppitonnille

Therese Johaug päätti hiihtokauden mykistävän ylivoimaisena

Lähteet: nrk

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat