Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Ruuskanen hoitaa kantapäätään levolla Ruotsi-otteluun asti – Etelätalo kieltäytyi paikasta Superliigassa, Kuusela nousee tilalle

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ei lähde viikonloppuna Puolaan Superliigaan.

yleisurheilu
Antti Ruuskanen
Antti Ruuskanen nähdään tositoimissa seuraavan kerran elokuun lopussa.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kalevan kisoissa hopeaa heittänyt Antti Ruuskanen, 35, parantelee kantapäävaivaansa Ruotsi-otteluun saakka levolla. Näin hän ei lähde alkuperäisen suunnitelman mukaan Puolaan edustamaan Suomea Superliigaan ensi viikonloppuna.

Ruuskasen tukijalan kantapäävaivat ovat perua Lapinlahden GP-kilpailusta. Jalka sai tuolloin iskua, eikä vamma ehtinyt parantua Lappeenrannan Kalevan kisoihin mennessä kunnolla.

Kalevan kisoissa Ruuskanen kilpaili kantapää puudutettuna.

– Loppukesää ja syksyä ajatellen tukijalan tilanne ei aiheuta huolta. Nyt vaiva estää täysivauhtiset ja -tehoiset heitot sekä vaikuttaa heittotekniikkaan. Kunnollinen paraneminen vaatii pienen lepo- ja harjoitustauon, Ruuskasen manageri Jarno Lindblom kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Ruuskasen Superliigan paikkaa tarjottiin ensimmäisenä tuoreelle Suomen mestarille Lassi Etelätalolle, mutta hän päätti pysyä aiemmin laaditussa kilpailusuunnitelmassaan.

– Jos Superliigan heittopäivä olisi ollut myöhemmin, hän olisi varmaan ollut mukana. Lassin kanssa keskustelimme lähdöstä. Hän oli kovasti kiinnostunut paikasta, mutta kokeneemman heittäjän kroppa ei palaudu niin nopeasti kahden päivän kisasta kuin nuoremmilla. Hän totesi, että pystyäkseen jatkamaan normaalisti suunniteltua kilpailukautta, perjantai tulee vähän liian aikaisin, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola sanoi Yle Urheilulle.

Näin paikan Puolaan lähtevässä joukkueessa ottaa Toni Kuusela, joka nappasi Kalevan kisoista SM-pronssia. Hänen kauden parhaansa on MM-rajan rikkonut 83,40 metriä.

– Superliigassa Tonin vaakakupissa painaa MM-kisoja enemmän se, että Puolan kisa on valtavan arvokas Tokion rankingpisteiden metsästyksessä, Niemi-Nikkola kertoi.

Ruotsi-ottelu kilpaillaan elokuun 24. ja 25. päivinä Tukholmassa.

Myös muita muutoksia Superliigaan

Suomen Superliiga-joukkueesta jää pois myös pikajuoksija Milja Thureson. Hänen tilallaan 400 metrillä juoksee Amira Chokairy, joka oli jo aiemmin valittu 4 x 400 metrille.

Miesten 4 x 100 metrin joukkueesta jää pois Otto Ahlfors. Hänen tilallaan juoksee Konsta Alatupa.

Naisten pitkillä kestävyysjuoksumatkoilla joukkueessa on kaksi muutosta. Camilla Richardsson juoksee Puolassa vain 3 000 metrin esteet. Hänen tilallaan 5 000 metrillä kilpailee Janica Rauma. Naisten 3 000 metrille Rauman tilalle nousee Nathalie Blomqvist.

Bydgoszcziin matkustavassa joukkueessa on varalla pika- ja aitajuoksija Eveliina Määttänen.

Yle näyttää suorana Superliigan kilpailuja. Ensimmäinen lähetys alkaa perjantaina kello 19.25 TV2:ssa. Lauantaina ensimmäinen lähetys alkaa samalla kanavalla kello 16.55.

Muokattu 6.8.2019 kello 15.13: Lisätty Niemi-Nikkolan kommentit.

Lue myös:

Missä nykykunnossa on Tero Pitkämäki? Urheiluliiton pomo katsasti tilanteen: "Uskon, että siinä vaiheessa keihäs lentää aika pitkälle"

Kommentti: Lassi Etelätalo antoi kuoliniskun Tero Pitkämäen MM-haaveille – sivuuttaminen kisavalinnasta olisi häpeällistä

Dohan MM-joukkue täydentyi viidellä urheilijalla: ennätyksiä tehtailleet pika-aiturit ja huikeasti Suomen mestaruuteen otellut Huntington mukaan

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat