Viihdyttävänä pelaajana tunnettu Petteri Forsell haluaa kehittyä HJK:ssa ja palata pian Eurooppaan – "On paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä minun pelaavan"

Puolassa viime vuodet viettänyt Petteri Forsell palaa mielellään pelaamaan Veikkausliigaan.

Petteri Forsell uuden seuransa paidassa ennen tiistain Eurooppa-liigan ottelua Latviassa. Kuva: AOP

Helsingin Jalkapalloklubi jysäytti maanantaina siirtopommin, kun seura julkisti hankkineensa loppukauden mittaisella lainasopimuksella riveihinsä maajoukkuepelaaja Petteri Forsellin.

HJK:n ja kärjen takana viihtyvän Forsellin sopimukseen kuuluu osto-optio, mutta Forsell tuskin haluaa viettää HJK:ssa lainasopimusta pidempää aikaa. Sellainen kuva miehen sanoista ainakin jää.

– Haluan pelata hyvin ja antaa näyttöjä tulevaa varten. Suunnitelmana on, että kehityn täällä pelaajana ja olen tammikuussa valmiina ottamaan askelia eteenpäin, Forsell kertoo Yle Urheilulle.

Forsell, 28, teki viime kaudella Miedz Legnicalle 13 maalia Puolan pääsarjassa. Suomalaisen tehoista huolimatta seura putosi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas.

HJK:ssa Forsell kertoo tavoitteekseen mestaruuden ja pitkälle menemisen Euroopan kentillä. Jälkimmäinen sai kelvollisen alun, kun HJK haki vieraskentältä Latviasta 1–1-tasapelin Riga FC:stä Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ottelussa. Forsell pääsi heti tositoimiin, kun hänet vaihdettiin toisella puoliajalla kentälle.

Siirto HJK:hon tapahtui nopeasti, vaikka Puolan päässä Forsellin entinen seura laittoikin kapuloita rattaisiin. Miedz Legnica vahvisti siirron ja siirsi rekisteröintioikeuden HJK:lle lopulta myöhään maanantaina.

– Vähän turhankin vaikeaksi meni, mutta onneksi saimme siirron nyt maaliin. Ei tässä mitään kuukausia olla asiasta höpötelty, aika nopeasti se tuli, Forsell kertaa siirtoprosessia.

Petteri Forsell pelasi ensimmäisen ottelunsa HJK:n paidassa tiistaina Riga FC:tä vastaan. Kuva: AOP

"Halu näyttää koko ajan"

Forsell teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa VPS:n paidassa kaudella 2009. Parhaiten hänet tunnetaan IFK Mariehamnista, jossa hän pelasi kahden eri jakson aikana kuutena kautena. Väliin mahtui yhden kauden mittainen visiitti Turkin liigan Bursasporissa.

12 A-maaottelua pelannut Forsell tunnetaan viihdyttävänä pelaajana, jonka suurin vahvuus on painavat laukaukset. Forsell kertoo palaavansa mielellään Veikkausliigaan. Hän haluaa pelata maajoukkueessa jatkossakin ja kokee Veikkausliigan Huuhkaja-paitaa ajatellen Puolan divaria paremmaksi sarjaksi pelata.

– Olen seurannut paljon Veikkausliigaa, ja kyllä tänne on kiva tulla. Tiedän, että on paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä minun pelaavan. Se ei ole aina ollut mahdollista, kun olen ollut ulkomailla, joten senkin takia on kiva tulla, Forsell sanoo.

– Kun tulee omaan kotimaahan ja vielä Suomen isoimpaan joukkueeseen, on halu näyttää koko ajan. Kiva tulla taistelemaan mestaruudesta ja europaikoista.

Forsell ehti pelata Puolassa harjoituskauden jälkeen yhden sarjapelin ennen Suomeen paluuta. HJK:n kanssa hän harjoitteli kerran ennen Eurooppa-liigan vierasottelua Latviassa. HJK:n päävalmentajasta Toni Koskelasta Forsellille on jäänyt positiivinen kuva.

– Tosi selkeät ohjeet, ei mennyt kauaa ymmärtää, mitä minulta halutaan ja mitä joukkue haluaa tehdä. Ensivaikutelma on tosi hyvä. Uskon, että tykkään pelata tällaista jalkapalloa.

Forsell pelaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä Veikkausliigaa HJK:n paidassa ensimmäisen kerran lauantaina FC Lahtea vastaan.

Lue myös: