Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Elävä arkisto esittää

Kahden maalin takaa voittoon! PK-35 Vantaa sai loistoalun Mestarien liigan karsinnoissa, voittomaali syntyi lisäajalla

PK-35 Vantaa nousi kahden maalin takaa voittoon virolaisesta FC Florasta naisten Mestarien liigan karsinnassa.

jalkapallo
PK-35 Vantaa
PK-35 Vantaa juhli viime kaudella Suomen mestaruutta.AOP

PK-35 Vantaa nousi kahden maalin takaa 3–2-voittoon jalkapallon naisten Mestarien liigan karsintaottelussa FC Floraa vastaan Tallinnassa.

Vantaalaisten voittomaali syntyi ottelun lisäajalla, kun pallo kimposi Floran puolustajasta Liis Lepikistä omaan maaliin.

Flora karkasi toisen puoliajan alussa kahden maalin karkumatkalle, kun Getter Saar onnistui. Filippa Kilponen aloitti PK-35 Vantaan nousun kymmenen minuuttia myöhemmin kulmapotkusta. Vaihtopelaaja Karoliina Autio viimeisteli tasoituksen 86. minuutilla.

– Taistelupeli. Ei ihan saatu parhaita startteja puoliajoille, mutta onneksi saimme vielä noustua. Tuntui kivalta, PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen tunnelmoi Yle Urheilulle Tallinnasta.

PK-35 Vantaan kausi on ollut erikoinen, sillä hallitseva Suomen mestari on pelannut kotimaassa Ykköstä. Seuralle ei myönnetty täksi kaudeksi liigalisenssiä.

– Olemme joukkueena selviytyneet aika monesta. Talven, kevään ja koko vuoden aikana on ollut vaikeitakin hetkiä, mutta olemme aina nousseet parempina takaisin niin kuin tänäänkin, Saarinen sanoi.

Mestarien liigan karsintalohkon toisessa ottelussa kazakstanilainen Kazygurt jyräsi färsaarelaisen EBS/Skalan peräti 9–0. PK-35 Vantaa pelaa färsaarelaisia vastaan lohkon toisessa ottelussaan lauantaina.

– Tänään saa vielä iloita, mutta sitten nollataan tämä voitto ja lähdetään keskittymään seuraavaan, Saarinen totesi.

Karsintalohkon voittaja etenee Mestarien liigassa 32 parhaan joukkoon.

Juttua päivitetty kello 21.39: Lisätty Sanna Saarisen kommentit.

Lue myös:

Ykkösen pelit ovat opettaneet PK-35 Vantaalle rohkeutta ja uusia kikkoja – nyt ne testataan Mestarien liigan karsinnassa Tallinnassa: "Meillä on pieni, mutta tehokas rinki"

PK-35 Vantaan karsintalohko Mestarien liigaan on selvillä

Näin PK-35 Vantaan hegemonia mureni pala palalta – Yle Sporten kävi läpi ketjun, jossa Suomen mestari menetti liigalisenssin, valahti Ykköseen ja joutui luopumaan tähtipelaajistaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat