Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Estejuoksija Camilla Richardsson sai kutsun kovatasoiseen Timanttiliigaan: "Tuolla saa mennä letkan mukana ja yrittää pysyä siinä"

Camilla Richardsson joutui muuttamaan kilpailusuunnitelmiaan Timanttiliiga-kutsun takia. Puolan Superliigassa hän kilpailee vain päämatkallaan 3000 metrin estejuoksussa.

yleisurheilu
Camilla Richardsson
Camilla Richardsson juoksi Joensuun GP-kilpailussa ennätyksensä 3000 metrin esteissä.Minna Raitavuo / Lehtikuva

Suomen MM-kisajoukkueeseen Dohaan valittu juoksija Camilla Richardsson pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kilpailemaan yleisurheilun Timanttiliigassa.

Richardsson, 25, kertoo, että hänen kilpailumanagerinsa Jukka Härkönen oli ottanut yhteyttä 18. elokuuta juostavan Birminghamin osakilpailun järjestäjiin ja hankkinut suomalaisjuoksijalle starttipaikan 3000 metrin estejuoksusta.

Richardssonin oli tarkoitus pitää taukoa kilpailuista, mutta yleisurheilun kovatasoisimman sarjan osakilpailusta kieltäytyminen ei tullut kuuloonkaan.

Pääsy Timanttiliigaan on ollut suomalaisurheilijoille harvinaista herkkua tällä kaudella: pika-aituri Nooralotta Neziri kilpaili aiemmin Oslon ja Lontoon osakilpailuissa. Keihäänheittäjä Toni Kuusela pääsi Monacoon, kun kilpakumppani peruutti osallistumisensa loukkaantumisen takia.

– Olin tosi iloinen. Onhan se ihan kova juttu, että pääsen sinne juoksemaan. Mutta ei se nyt niin ihmeellinen kisa ole. Oman juoksun lähden vain sinne juoksemaan. Kärki menee siellä aivan liian kovaa, Richardsson kertoo Yle Urheilulle kilpailumatkalta Puolasta.

Richardsson juoksi Joensuun GP-kilpailussa heinäkuussa henkilökohtaisen ennätyksensä 9.35,27. Kovempaa on juossut Suomessa koskaan vain SE-nainen Sandra Eriksson (9.24,70).

– Timanttiliiga on MM-kisoja varten tosi hyvä treeni. Tarvitsen jonkun tosi kovan kisan, jossa ei ole pakko vetää yksin. Tuolla saan mennä letkan mukaan ja yrittää pysyä siinä, Richardsson naurahtaa.

– Sellaiset kisat, missä ei tarvitse ihan yksin vetää, sopivat minulle parhaiten.

Superliigassa vastassa saksalaistähti

Lisäys kilpailukalenteriin tarkoittaa pieniä muutoksia vaasalaisen seuraavien viikkojen ohjelmaan. Richardsson oli ilmoitettu viikonloppuna kilpailtavaan Superliigan EM-joukkuekilpailuun edustamaan Suomea sekä 3000 metrin esteissä että 5000 metrillä. Timanttiliigakutsun saatuaan Richardsson jättäytyi pois Superliigan vitoselta, sillä kilpailutahdista tulisi muuten liian tiivis. 5000 metriä juoksee Puolan Bydgoszczissa viikonloppuna Janica Rauma ja hänen tilallaan 3000 metrillä Nathalie Blomqvist.

Vaasalainen on kilpaillut alkukaudella paljon, ja ennen syyskuun lopussa alkavia MM-kilpailuja on pakko varata aikaa myös harjoittelulle ja kunnon virittämiselle syksyn päätavoitetta varten.

– En halua nyt täällä juosta kahta matkaa, etten olisi sitten ihan väsynyt enkä pystyisi juosta kovaa Timanttiliigassa. Ruotsi-ottelu on vasta Timanttiliigan jälkeen, joten siellä ei haittaa tuplata. Syyskuussa on pakko juosta vielä joku kisa, koska muuten tulisi viiden viikon tauko ennen Dohaa, Richardsson kertoo.

Lauantaina juostavassa estekisassa ovat mukana Euroopan 12 parhaan yleisurheilumaan parhaat estejuoksijat. Ylivoimainen ennakkosuosikki kisaan on Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti, Saksan Gesa Krause, jonka ennätys on 9.11,85. Hänen takanaan Camilla Richardsson taistelee muutaman muun kanssa seuraavista sijoituksista.

– Se on hyvä paikka tehdä uusi ennätys, jos on hyvä päivä ja kaikki onnistuu. Jos juoksen uuden ennätyksen täällä, niin on se sijoituskin hyvä.

Yle välittää kolmipäiväisen Superliigan kilpailun Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Perjantai 9.8. kello 19.25

Lauantai 10.8. kello 16.55

Sunnuntai 11.8. kello 15.55

Lue myös:

Ruuskanen hoitaa kantapäätään levolla Ruotsi-otteluun asti – Etelätalo kieltäytyi paikasta Superliigassa, Kuusela nousee tilalle

Dohan MM-joukkue täydentyi viidellä urheilijalla: ennätyksiä tehtailleet pika-aiturit ja huikeasti Suomen mestaruuteen otellut Huntington mukaan

Suomen yleisurheilujoukkue Puolan Superliigaan nimettiin – mukana muun muassa Korte ja Raitanen: "Säilyminen on erittäin vaikeaa"

Estejuoksija Camilla Richardsson lähestyy Tokion olympiarajaa – kolmas ennätys kahdessa viikossa!

Suomalaisjuoksijalta jäätävä 20 sekunnin ennätysparannus sivulajissaan: ”Tuntuu todella hyvältä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat