Suora

  • Urheiluruutu

Kimi Räikkönen täräytti rajun kommentin tallinsa alkukaudesta: ”Näyttää aika kuralta”

Kimi Räikkönen haluaa vielä parempaa Alfa Romeolta, joka on Sauber-vuosiin verrattuna erittäin hyvässä lennossa.

Formula 1
Kimi Räikkönen, Alfa Romeo.
Kimi Räikkönen on ottanut 31 pistettä alkukaudesta.Lars Baron / Getty Images

Suomalainen F1-tähti Kimi Räikkönen ei paljoa silittele päitä, kun hän arvioi tallinsa Alfa Romeon kautta. Räikkönen on tuonut tallille 31 pistettä ja tallitoveri Antonio Giovinazzi 1 pisteen. Alfa Romeo on tallien kilpailussa seitsemäntenä. Suomalaisen mukaan Alfa Romeo on ollut parempi kuin suoritukset antavat ymmärtää.

– En odottanut mitään, Räikkönen laukoi F1i.comin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Tulin tekemään parhaani. Jos katsotte pisteitä, näyttää aika kuralta. Mutta en usko, että tilanne kertoo totuutta kauden ensimmäisestä osasta.

Räikkönen nostaa erityisesti esiin kauden viidennen kisaviikolopun Barcelonassa. Räikkönen jäi ensimmäistä kertaa Alfa Romeolla ilman pisteitä neljän pistesuorituksen jälkeen. Räikkönen jäi kymmenen parhaan ja pistesijojen ulkopuolelle Barcelonan lisäksi perään Monacossa ja Kanadassa. Sittemmin viidessä viime kisassa suomalainen on ollut poissa pisteiltä vain Saksassa, jossa Alfa Romeo -kuljettajat saivat 30 sekunnin aikarangaistukset sääntöjen vastaisten avustinjärjestelmien käytöstä lähdössä. Ilman rangaistusta Räikkönen olisi ollut seitsemäs.

– Barcelonan kohdalla emme olleet siellä, missä olisimme halunneet. Olimme käytännössä liian hitaita. Mutta ennen Barcelonaa ja sen jälkeen on mennyt hyvin, Räikkönen sanoi.

Räikkösen rajusta kommentista huolimatta kannatta muistaa se, että Alfa Romeo on kuitenkin kehittynyt vuoden mittaan paljon. Jos katsotaan pelkkiä pisteitäkin, niin Alfa Romeon pistelukemat peittoavat kirkkaasti edeltäjä Sauberin lukemat. Räikkönen myöntääkin, että Alfa Romeolla on tapahtunut kehitystä.

– Menemme oikeaan suuntaan ja teemme oikeita asioita, mutta meillä on tallina rajoitteita, Räikkönen totesi.

– Emme ole samanlaisia kuin kärkitallit. Tiedämme sen ja hyväksymme sen.

Vanhana kärkitallin kuskina Räikkösen halu parantaa on korkealla. Hän sanoo, että Alfa Romeon pitäisi olla jatkossa nopeampi.

– Asiat voisivat aina olla paremmin. Emme ole aina ottaneet maksimipisteitä. Mutta näin se vain menee, Räikkönen sanaili.

F1-sarja siirtyi viime viikonlopun Unkarin GP:n jälkeen kesätauolle. Seuraava kisa on luvassa Belgiassa 1. syyskuuta. 21 kisan F1-kautta on jäljellä yhdeksän kisaa.

Lue lisää:

Alavireinen Bottas jäi karulla tavalla Hamiltonin varjoon jo Unkarin GP:n lähdössä – asiantuntija näpäytti suomalaista: "Hän joutui heittopussin rooliin"

F1-alkukauden topit ja flopit: Verstappenin nousu kärkikastiin on paikannut Ferrarin kauhistuttavaa sukellusta – "Hän on Red Bullilla kuningas"

Asiantuntija olisi kaivannut Bottakselta malttia kaaoskisassa, paine jatkosopimusta ja MM-taistelua ajatellen kasvaa: “Nyt tuli huono näyttö huonoon paikkaan”

Kimi Räikkönen piiskasi Alfa Romeonsa jälleen kärkikymmenikköön: kuittasi pito-ongelmat C Morella tyylilleen uskollisena – "Sellaista se on"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat