Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Suomen lentopallomiesten voitoton brittiluotsi latasi todella pettynyttä tekstiä: "Joukkue ei osaa voittaa" – olympiahaaveet todennäköisesti kaatuivat

Kaikki 12 otteluaan Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana hävinnyt Joel Banks kritisoi kovasti joukkuettaan karun Kiina-tappion jälkeen.

lentopallo
Joel Banks
Toukokuussa maajoukkueen päävalmentajana aloittaneen Joel Banksin voittotili näyttää toistaiseksi nollaa.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen lentopallomaajoukkueen brittivalmentaja Joel Banks oli erittäin pettynyt sen jälkeen, Suomi hävisi Tokion olympialaisten karsintalohkon avauspelissä Kiinalle 1–3 (22–25, 25–21, 22–25, 23–25).

Keväällä Suomen luotsiksi tulleen Banksin johdossa Suomi on hävinnyt kaikki 12 otteluaan. Banks piti tappiota erittäin katkerana.

– On iso pettymys hävitä tasainen ottelu. Tilastot osoittavat pelissä olleen monta positiivista asiaa. Teimme vähän virheitä ja pelasimme hyvin hankalia paikkoja. Mutta kaikessa rehellisyydessä tämä oli kahdestoista tappiomme perättäin. Joukkue ei osaa voittaa, Banks sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomi roikkui mukana useamassa erässä pitkään Kiinan mukana. Mutta erien lopuissa Kiina oli terävämpi kaikissa muissa paitsi Suomen voittamassa toisessa erässä.

– Pystymme pelaamaan hyvin 20 pisteen tienoille, mutta sitten jotain hiipii puseroihin. Unohdamme mitä pitää tehdä. On vaikea tehdä tuolloin pisteitä ja liian helppo virheitä. Todella ikävää, koska tätä peliä ensisijaisesti tulimme voittamaan. Kanada ja Argentiina ovat luokkaa kovempia joukkueita, Banks totesi.

Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala myöntää, että tappio Kiinalle sulki todennäköisesti ovet Suomen pääsylle Tokion olympialaisiin. Etukäteen neljän joukkueen karsintaturnausta Kiinassa pidettiin parhaana mahdollisuutena saada Suomelta lentopallomaajoukkue olympialaisiin.

Suomen karsintalohkossa eivät ole mukana maailman parhaat maat, vaan hieman sen takaa Kanada ja Argentiina. Kiina on Suomen kanssa sijoilla maailmanrankingissa. Turnauksen voittaja saa paikan Tokion olympialaisiin.

Ensi tammikuussa pelataan vielä kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon. Tästä kahdeksan joukkueen turnauksesta voittaja pääsisi vielä olympialaisiin.

– Tappio Kiinalle oli olympiahaaveille myrkkyä. Kanadan ja Argentiinan lyöminen tässä turnauksessa tuntuu todella vaikealta. Jos täältä ei mennä kisoihin, reitti vaikeutuu sen jälkeen entisestään, Hoivala sanoi.

Timo Hoivalan mukaan Suomi oli Kiina-pelissä hyvin mukana ja voittokamppailussa loppuun saakka.

– Itseluottamus ei kuitenkaan riittänyt Kiinan kaatamiseen Kiinan kotikentällä, vaikka Suomella oli hyviä yksilösuorituksia. Peetu Mäkinen oli ehdottomasti avainpelaajia. Hienoa, että saame uusia pelaajia huipulle, Hoivala totesi.

Lue lisää:

Hukatut paikat harmittivat Suomen lentopallomiehiä: "Tällaista ei saisi päästää tapahtumaan"

Suomen lentopallomiesten olympiahaaveille jättimäinen kolaus – Kiina oli parempi neljässä erässä

Suomen lentopallomiehet täysin arvoituksellisessa tilanteessa olympiakarsintoihin – hävinneet 11 ottelua putkeen: ”Taikuri Banks saa vetää kanin hatusta”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat