Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Tero Pitkämäki luovutti taistelun Dohan MM-kisapaikasta: ”Tuskin kilpailee lainkaan tällä kaudella”

Tero Pitkämäki päätti perjantaina, että ei enää taistele paikasta Dohan MM-kisoihin.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäen kilpailutauko venyy entisestään.Tomi Hänninen

Suomen keihäänheittäjätähti Tero Pitkämäki ei enää tavoittele paikkaa Dohan MM-kisoihin. Pitkämäen manageri Tero Heiska kertoi asiasta tiedotteessa.

– Vuosi sitten operoitu tukijalan polven katkennut eturistiside on kuntoutunut hyvin ja Pitkämäki pystyy harjoittelemaan kivuitta. Mutta jalan ominaisuudet eivät ehtineet palautua täysin sille tasolle, mitä heittäminen maailman huipulla vaatii. Hän tuskin kilpailee lainkaan tällä kaudella, kerrottiin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Pitkämäki tekee päätöksen mahdollisesta uran jatkosta kohti ensi vuoden Tokion olympialaisia myöhemmin syksyllä.

Miesten keihäässä MM-kisoihin on Suomesta jo valittu Antti Ruuskanen ja Oliver Helander. MM-rajan 83 metriä ovat heittäneet myös Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo. Kuusela on kiskaissut 83,60 ja tuore Suomen mestari Etelätalo 84,11.

– Lassi Etelätalo on vahvoilla meidän kriteeriemme perusteella. Hänen näyttönsä ovat vahvimmat tällä hetkellä, Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Kari Niemi-Nikkola sanoi keihään MM-valintatilanteesta Kalevan kisojen jälkeen alkuviikosta.

Urheiluliitto täydentää Suomen MM-joukkuetta Dohaan viimeisen kerran 2. syyskuuta. Dohan MM-kisat ovat luvassa 28. syyskuuta – 6. lokakuuta.

36-vuotias Pitkämäki on napannut urallaan seitsemän arvokisamitalia. Viime kesänä Pitkämäki loukkasi polveaan Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Hän ei ole sen jälkeen enää kilpaillut.

Lue lisää:

Missä nykykunnossa on Tero Pitkämäki? Urheiluliiton pomo katsasti tilanteen: "Uskon, että siinä vaiheessa keihäs lentää aika pitkälle"

Kommentti: Lassi Etelätalo antoi kuoliniskun Tero Pitkämäen MM-haaveille – sivuuttaminen kisavalinnasta olisi häpeällistä

Keihäsvalmennuksen kuppikunnista halutaan eroon – miten uudet opit ja osaaminen saataisiin jakoon?

Petteri Piironen rikkoi hiljaisuuden Kalevan kisoissa – antoi havainnollisen esimerkin suomalaisen valmennuksen ongelmista: "Alakerroksissa"

Suomen yleisurheilun MM-joukkueesta hyvät näkymät – paras tilanne kymmeneen vuoteen: "Parempi kuin uskalsin etukäteen laskea"

Keihäänheiton MM-kisavalinnat menivät kerralla uusiksi – näin Suomen kolmas edustaja valitaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat