Suora

  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Paluu kohti huippua? Näin vuoden 2016 EM-nelonen Oskari Mörö aitoi parhaan aikansa lähes kolmeen vuoteen – Purola keskeytti 100 metrillä

Oskari Mörö väläytti 400 metrin aitojen alkuerissä yleisurheilun Superliigassa.

yleisurheilu
Oskari Mörö väläytti Superliigassa
Oskari Mörö väläytti Superliigassa

400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö juoksi yleisurheilun Superliigassa Puolassa finaaliin. Mörö kellotti uuden kotimaisen kauden kärkituloksen 49,97. Hän oli alkuerässään neljäs ja kahden erän yhteistuloksissa viides, joten Mörö eteni aikavertailulla lauantain loppukilpailuun.

Paljon terveysongelmista viime vuosina kärsineelle Mörölle aika oli hyvä. Viimeksi hän aitonut kovemman ajan Lausannessa vuoden 2016 elokuun lopussa.

– Hyvä aika ja finaalipaikka. Erityisesti olen tyytyväinen finaalipaikkaan. Juoksu oli rytmillisesti hyvä, vaikka verryttelyssä ei tosiaankaan tuntunut hyvältä, vaan todella nihkeältä, Mörö sanoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Mörön aiempi kesän paras oli kesäkuun lopussa Sveitsissä juostu 50,24. Kalevan kisojen mestariksi hän juoksi ajalla 51,21. Mörön ennätys on vuodelta 2016 Rion olympialaisten alkueristä 49,04. Mörö eteni tuolloin olympiavälieriin. Samana vuonna hän aitoi Amsterdamin EM-kisoissa neljänneksi.

Mörön päivän erän ja alkuerien nopein oli isäntämaa Puolan Patrik Dobek ajalla 48,80.

Miesten 100 metrin alkuerissä Samuel Purola joutui puolestaan keskeyttämään täyden vauhdin 10 metrin alkukiihdytyksen jälkeen. Purola hölkkäsi maaliin. Purolan aika oli 13,59. Suomen Urheiluliiton tiedottajan Tapio Nevalaisen mukaan Purola koki alkuverrettelyssä kireyttä lonkankoukistajissa.

– Se tosiaan tuli ilman mitään ennusmerkkejä ja niin myöhään, ettei siinä enää ehtinyt käyttää fysioterapeuttia. Tunsin, etten pysty juoksemaan täysillä, eikä siinä olisi ollut järkeä. Halusin kuitenkin ottaa sieltä sen pisteen ja siksi kävin starttaamassa, Purola sanoi Urheiluliiton verkkosivuilla.

Purolan mukaan loppukautta ajatellen vaiva on kuitenkin pikkujuttu.

– En tiedä, mistä se tuli. Katsotaan huomenna mikä on tilanne 4×100 metrin viestin suhteen, Purola sanoi.

Ensimmäisessä varsinaisessa finaalissa naisten kiekonheitossa Salla Sipponen oli viides tuloksella 56,88. Voiton vei Saksan Claudine Vita 61,09.

Lue myös:

Suomalaisen aituritähden pitkä piina päättyi – palasi kilpailemaan yli vuoden tauon jälkeen: "Aika pohjalta lähdimme rakentamaan"

Oskari Mörö on ollut poissa kilpakentiltä lähes 365 vuorokautta ja nyt paluu siirtyy jälleen sairastumisen takia: "Valehtelisin, jos väittäisin, että ei tunnu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat