Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
  • Tulosten takana: minä Antti Ruuskanen

Teemu Ramstedtin pitkä tauko päättyi – 512 päivää pelaamatta: "Mielenkiintoinen oli aloitus"

Teemu Ramstedt odottaa vielä Liiga-kauden alussa enemmän kutkuttavaa tunnetta kuin perjantaina. Ramstedt palasi Liiga-vauhtisiin otteluihin tuttua vastusta HIFK:ta vastaan.

urheilu
Teemu Ramstedt
Teemu Ramstedt debytoi SaiPan paidassa perjantaina Tampereella.Mika Kylmäniemi / AOP

TAMPERE. Jääkiekon harjoitusturnauksissa otteluiden taso heittelee mutta kun kypärä on päässä, pelimiehiltä pitää löytyä otteluasennetta. SaiPan sentterin Teemu Ramstedtin tunnelmat Tampere-cupissa olivat varmasti tapissa, sillä mies pelasi ensimmäisen liigavauhtisen ottelunsa sitten maaliskuun 2018. Vastassa oli vielä hänelle hyvin tuttu seura HIFK.

Pelit päättyivät toissakeväänä Lukko-Ässät -sarjassa, sen jälkeen meni kauden verran keskittyessä elämän tärkeimpiin ihmisiin.
Tauko peleistä venyi sadoiksi päiviksi.

– Tänään itse asiassa laskin, että 512 päivää olis varmaan oikea luku, tai ainakin aika lähelle, Ramstedt kertoo.

Ramstedt pelasi SaiPan ykkösketjussa Elmeri Kaksosen ja toisen SaiPaan muuttaneen liigakonkarin, Tomas Zaborskyn kanssa.

– Toisaalta pitkä ura on takana, että ei peli ihan unohdu tuossakaan ajassa. Mielenkiintoinen oli aloitus, myönsi Ramstedt ottelujännityksen.

– Mutta varmaan sitten kun Liiga alkaa, niin kutkuttaa vielä vähän enemmän.

Sentteri sai ottelussa syöttöpisteen, kun lappeenrantalaisten kiri kavensi lukemat päätösminuutilla 2-3:een. Uudessa roolissa on monenlaista opettelemista.

– Olen ollut joukkueen mukana vasta lyhyen aikaa, kesällä kävin toki pari päivää piipahtamassa. Ramstedt jatkaa.

Kukaan ei odota kauden pelaamatta olleelta kiekkoilijoita ihmetekoja ensimmäisten viikkojen aikana, mutta tosipelaamiseen pitäisi päästää liigakauden alkuun mennessä. Ramstedt pelaa viikonvaihteen molemmat ottelut Tampere-cupissa.

– Se on ainakin lähtökohta.

– Kyllä minä tarvitsen näitä treenipelejä, se on ihan selvää, että saan hyvän tuntuman. Vaikka olen ollut jäällä aika paljon, ei se ole ikinä sama asia. Sitä ei pysty koskaan simuloimaan ihan täysillä, joten siinä mielessä treenipelit tulevat minulle tarpeeseen, hyökkääjä sanoo.

Jos perjantai-iltapäivän ottelu oli Ramstedtille tavallista elokuista erikoisempi, pinnan alla oli kuplintaa myös Aleksi Elorinteellä. Vuosikymmenen aikana Elorinne oli Tappara-puolustajana monessa mukana, mestaruusjuhlista maajoukkuekomennuksiin. Ensimmäinen kohtaaminen entisten joukkuekavereiden kanssa ei ollut ennakolta ihan normipeli pelien joukossa.

–Varmasti nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ottelu vähän jännittää. Siellä on tietenkin paljon ystäviä ja tuttavia vastassa, Elorinne myönsi.

Lue lisää:

Vuoden kiekkojäiltä taukoa pitänyt Teemu Ramstedt siirtyy SaiPaan – "Kärsivällisyyttä tarvitaan molemmin puolin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat