Suora

  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Sotkamon Jymy jatkoi kompastellenkin pisteputkeaan

Miesten Superpesiksen runkosarjan viimeistä edellisen ottelunsa pelannut Sotkamon Jymy ei saanut Etelä-Pohjanmaaltakaan täyttä pistepottia.

urheilu
Sotkamon Jymyn Roope Korhonen.
Sotkamon Jymyn Roope Korhonen.AOP

Seinäjoen Jymy-Jussit antautui vierailleen supervuoroparin jälkeen lukemin 1-2 (4-2, 4-8, 2-3).

Jymy on kerännyt vähintään pisteen 11 viimeisimmästä ottelustaan, mutta neljään peliin kainuulaiset eivät ole venyneet täyteen pistepottiin.

– Pelin taso ei ole ollut sen arvoista, että voisimme tavoitella runkosarjan voittoa. Olemme nousseet hienosti otteluiden voittoon. Toivoin syksyä kohti, että voittaisimme myös pelien avausjaksoja, kommentoi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

Jymy-Jussit hävisi avausjakson kolmostilanteet 6-9, mutta vei jaksovoiton kotiutustehollaan. Jokeri Jukka-Pekka Vainionpää löi juoksuista kolme. Roope Korhonen iski toisella jaksolla juoksun sisävuoroa kohden kainuulaisten karattua kolmessa vuoroparissa johtolukemiin 7-0.

Edes Vainionpään ja Elmeri Liedon isännille supervuoron avaavalla iskemä kahden juoksun johto ei riittänyt. Jymy rallatteli tasoittavalla voittoon, kun Niko Korhonen, Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö löivät juoksun mieheen palottomassa tilanteessa.

Jymy-Jussien palkitut olivat jokerit, kaksi juoksua lyönyt Mikko Haukkala (5 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja seitsemän kotiutusta sivaltanut Vainionpää (7/10). Jymyn tehomiehet olivat vaihtajat, Joni Rytkönen (8/9) ja kolme juoksua tuonut Niko Korhonen (9/9).

Kiteen Pallo juhli Joensuun maakuntaväännössä

Vielä Kankaanpäässä vieraileva ja Hyvinkään kotonaan kohtaava Kiteen Pallo otti pitkän harppauksen kohti pudotuspelejä voittaessaan mestaruutta puolustavan Joensuun Mailan. Nelossija näyttää JoMan kohtalolta joukkueen hävittyä kotipelinsä 1–2 (6-3, 4-7, 0-1).

Henri Litmanen vauhditti kunnarillaan (1+1) kotijoukkueen 3-0-johtoon. Vieraiden Ville Liukun kunnarilla (1+1) syntyneen kavennuksen jälkeen avausjakson kotivoiton varmistivat juoksun mieheen lyöneet Juha Puhtimäki, Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi.

KiPan kirin toisella jaksolla aloitti kunnarin (1+2) lyönyt ja perään Sami Mikkolanahon kotiuttamana tuplajuoksun tuonut Samu-Kalle Varonen.

JoMa sai supervuoroparissa aikaan kolmostilanteen, mutta Matias Hännisen kotiutusyritys kahden palon tilanteessa ei onnistunut. KiPa rakensi tasoittavalla ykköskärjestään ajon, josta Valentin Ikonen iski pelin voittojuoksun kotiuttaessaan kopparien eteen kantaneella laakavedolla Topi Hurskaisen.

JoMan onnistujia olivat polttaja Litmanen (9/11) ja ykkösvahti Iiro Kuosa (0/1).

Viidennestä pelistä peräkkäin vähintään pisteen raapineen KiPan sankareiksi kohosivat 1+3 juoksua lyönyt lukkari Liukku (8/12) ja 1+2 juoksua iskenyt polttaja Varonen (6/11).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat