"Nyt olemme aallonpohjalla" – asiantuntija ei kuitenkaan syytä päävalmentajaa tappioputkesta

Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala tyrmää haaveet olympiapaikasta Euroopan kovatasoisen karsintaturnauksen kautta.

Maajoukkuelentopallo
 Sauli Sinkkonen, Samuli Kaislasalo, Peetu Mäkinen
Suomen miesten lentopallomaajoukkueen pelaajat Sauli Sinkkonen, Samuli Kaislasalo sekä Peetu Mäkinen.

Suomen lentopallomiesten tappio Argentiinalle Kiinan olympiakarsintaturnauksessa hautasi joukkueen lopullisetkin haaveet turnausvoitosta ja sitä myötä olympiapaikasta. Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivalan mukaan Suomen esitykset Kiinassa eivät ole täysin vakuuttaneet.

– Tapahtui se, mitä pelättiinkin. Kiina olisi ollut voitettavissa, ehkä tänään Argentiinakin, mutta joukkueen itseluottamus ja kokemus tämän kesän peleistä ei ole ihan voittajajoukkueen tapainen. Joten tulokset on varmaan juuri sen näköisiä.

Tappio oli Suomelle jo 13:s peräkkäinen Joel Banksin alaisuudessa. Hoivalan mukaan syy ei kuitenkaan ole päävalmentajassa.

– En kohdista syyttävää sormea Joel Banksiin. Urheilu on tälläistä, välillä menee huonommin, välillä paremmin. Nyt olemme siellä aallonpohjalla. Pelaajamateriaalimme on siinä vaiheessa, että nyt pitää lähteä rakentamaan uutta ja nostaa uusia pelaajia.

Katse tulevaan

Pettymyksen sijasta Hoivala kehottikin katsomaan mahdollisuuksia.

– Ehdottomasti Peetu Mäkinen, yleispelaajat ja sitten Antti Ronkainen, vaikkei tänään pelannutkaan pitkää aikaa. Menestyvä joukkue ja maajoukkue tarvitsee hyvät yleispelaajat sekä hyvän hakkurin. Samuli Kaislasalo on jo osoittanut, että hän pystyy pelaamaan kansainvälisellä huipputasolla. Näin tässä pelissä tappiosta huolimatta, että tässä on mahdollisuus nousta taas huipulle.

Suomi taisteli ottelussa jopa useammasta erävoitosta. Ensimmäistä erää lukuunottamatta erät olivat pisteiden valossa kovin tasaisia, vaikka vastassa oli maailmanrankingin seitsemäntenä oleva joukkue.

– Argentiina voitti eilen heille tärkeämmän ottelun. Argentiina tuli vähän löysin rantein tänään eikä peluuttanut ihan kaikkia parhaita pelaajiaan. Sillä tavalla on nähtävä myös tuloksen taakse, Hoivala huomautti.

Olympiakarsintaturnauksen viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Kanada. Panoksia turnausvoiton ja olympiapaikan suhteen ei enää ole.

– Näkisin sen enemmän joukkueen rakentamisen kautta, en niinkään tuloksen. Jos olisin Joel Banksin tehtävässä, yrittäisin kehittää kaiken aikaa Suomen pelaamista ja viedä yksilöitä eteenpäin.

Ei enää mahdollisuuksia

Periaatteessa Suomella olisi mahdollisuus olympialaisiin vielä Euroopan turnauksen kautta. Ensi tammikuussa pelataan kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon. Turnausvoittaja jatkaa olympialaisiin.

– Se on sanottava näin, Suomi ei tule pääsemään Tokioon. Se on nyt ohitse, Hoivala lataa.

– Jos Suomi pääsee Euroopan kahdeksan joukkueen turnaukseen mukaan, siellä on niin kovia joukkueita, että Suomi ei tule sieltä jatkoon pääsemään.

Suomi kohtaa olympiakarsintaturnauksen päätösottelussa Kanadan. Ottelua voi seurata Areenassa ja TV2:ssa sunnuntaina kello 9.50 alkaen.

Lue myös:

Argentiina murskasi lentopallomiesten olympiahaaveet – Suomelle jo 13:s peräkkäinen tappio Joel Banksin alaisuudessa

Suomen lentopallomiesten voitoton brittiluotsi latasi todella pettynyttä tekstiä: "Joukkue ei osaa voittaa" – olympiahaaveet todennäköisesti kaatuivat

Hukatut paikat harmittivat Suomen lentopallomiehiä: "Tällaista ei saisi päästää tapahtumaan"

Suomen lentopallomiesten olympiahaaveille jättimäinen kolaus – Kiina oli parempi neljässä erässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat