Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Yhä ilman voittoa oleva Joel Banks ylisti Suomen esitystä olympiakarsinnassa, pelaajat harmittelivat ratkaisuhetkiä – "Vähän vähemmän kaihertaa kuin eilen"

Lentopallomaajoukkueen pelaajat olivat tyytyväisiä joukkueen ilmeeseen Argentiina-tappiosta huolimatta.

lentopallo
Samuli Kaislasalo
Samuli Kaislasalo oli Suomen tehokkain pelaaja Argentiinaa vastaan. Kuva viime vuoden MM-kisoista.AOP

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen mahdollisuudet Tokion olympialaisiin Kiinan karsintaturnauksen kautta kariutuivat tappioon Argentiinalle. Erälukemiksi kirjattiin 3–1 (25–17, 25–18, 21–25, 26–24).

Suomi on hävinnyt kaikki 13 otteluaan brittipäävalmentaja Joel Banksin alaisuudessa.

– Mielestäni esityksemme oli tänään erinomainen. Olimme todella pettyneitä eiliseen tappioon Kiinalle. Puhuin joukkueelle siitä, että otamme ottelusta parhaat puolet mukaan. Pelasimme tänään loistavasti omaan tasoomme ja Argentiinan laatuun nähden, Banks sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Hakkuri Samuli Kaislasalo hääräsi Suomen tehokkaimpana pelaajana ja saalisti 22 pistettä. Hänen mielestään Suomi oli petrannut perjantain Kiina-tappiosta.

– Vähän vähemmän se kaihertaa kuin eilen, koska tänään aloitimme aika löysästi. Pääsimme lopussa hyvin mukaan emmekä antaneet periksi. Ei tullut mitään huonoja ratkaisuja eikä ainakaan hyydytty, Kaislasalo summasi.

Antti Ronkainen harmitteli Suomen kyvyttömyyttä ratkaista eriä, mutta oli muuten tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Toista erää Suomi johti parhaimmillaan 17–14, mutta Argentiina rynnisti kymmenen perättäisen pisteen turvin erävoittoon luvuin 25–18.

– Tänäänkin johdimme varmaan kaikkia eriä. Erän loppuihin tarvitaan tietty kovuus, että naulataan ne pinnat silloin, kun paikat tulee, Ronkainen mietti.

Suomi kohtaa turnauksen päättävässä ottelussa huomenna Kanadan. Ronkainen odottaa jälleen kovaa taistelupeliä.

– Kanada on varmaankin aika samantasoinen kuin Argentiina. Näitä joukkueita vastaan pitää onnistua vähän joka osa-alueella. Unelmapeliä, sillä me pärjäämme.

Olympiakarsinta meni Suomelta penkin alle, mutta murehtimiseen ei ole varaa. EM-lopputurnaus käynnistyy jo noin kuukauden kuluttua.

– Jokainen peli valmistaa meitä sinne. Kun olympiatavoite sulkeutuu, teemme töitä EM-kisoihin päin. Pakkoa lähteä pelaamaan kovaa, Kaislasalo sanoi päättäväisenä.

Lue myös:

"Nyt olemme aallonpohjalla" – asiantuntija ei kuitenkaan syytä päävalmentajaa tappioputkesta

Argentiina murskasi lentopallomiesten olympiahaaveet – Suomelle jo 13:s peräkkäinen tappio Joel Banksin alaisuudessa

Suomen lentopallomiesten voitoton brittiluotsi latasi todella pettynyttä tekstiä: "Joukkue ei osaa voittaa" – olympiahaaveet todennäköisesti kaatuivat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat