Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa – nousee Suomen kaikkien aikojen viidenneksi: "Juoksu oli ihan uskomattoman helppoa"

Sara Kuivisto juoksi ennätyksellään neljänneksi kovatasoisessa Superliigassa.

yleisurheilu
Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa
Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa

Sara Kuivisto säväytti yleisurheilun Superliigan toisena päivänä Puolassa juoksemalla ennätyksensä 800 metrillä. Kuivisto kellotti ajan 2.01,85, joka on kolme kymmenystä parempi kuin hänen aiempi ennätyksensä. Kuiviston kauden paras aika koheni 0,8 sekuntia.

Kovatasoinen ja tasainen kisa eteni Kuiviston kannalta alusta asti sopivaa vauhtia. Hän paranteli asemiaan vielä loppusuoralla ja nousi neljänneksi. Voittoon kiri Ranskan Renelle Lamote ajalla 2.01,21.

Kuiviston neljäs sija on Suomen joukkueen paras sijoitus Superliigassa. Hetkeä myöhemmin myös Camilla Richardsson otti neljännen sijan 3000 metrin esteistä.

– Ihan uskomattoman helppoa oli juoksu. Tuntui, ettei tullut happoja yhtään. Vähän olisi aikaisemmin voinut lähteä loppukiriin, mutta siinä oli hirveä ruuhka ja vaikea päästä ohi lopussa, Kuivisto kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Porvoon Akillesta edustava Kuivisto, 27, nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Suomen ennätys on Tuuli Merikosken 2.00,59 vuodelta 1991.

– Vaikka oli hirveä härdelli, sain olla aika rauhassa. Suhosen Ari huusi tuolta, että "malta, malta, malta" ja minä maltoin. Sitten lopussa vaan pistin tulemaan, Kuivisto kertasi kisaa.

– Ei missään nimessä ollut optimijuoksu, varmasti pystyn parantamaan.

Kuiviston henkilökohtaisella valmentajalla Ari Suhosella on nimissään saman matkan miesten Suomen ennätys 1.44,10.

Syksyllä Dohassa kilpailtavien MM-kisojen tulosraja 2.00,60 vaatisi Suomen ennätyksen juoksemista. Kuivisto nousee ennätyksellään rankingissa roimasti, mutta kisapaikan ottaakseen hänen pitäisi vielä parantaa aikaa hieman.

Päivitetty kello 18:27: Lisätty Sara Kuiviston kommentit.

Lue myös:

Seuraa Superliigan toista kisapäivää suorana – Kuivisto tykitti neljänneksi ennätyksellään

Suomen ykkösmailerin MM-unelmaan tarvitaan Suomen ennätys – Sara Kuivisto hakee vauhtia kotimaan "vuoristoleiriltä" ennen kauden huipennusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat