Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

Edis Tatli palasi nyrkkeilykehään voitollisesti – oli ylivoimainen tuomarien papereissa

Ammattilaisnyrkkeilijä Edis Tatli, 31, palasi kehäneliön sisälle lauantaina Savonlinnassa.

nyrkkeily
Edis Tatli
Jarno Kuusinen / All Over Press

Kevyessä sarjassa (sovittu 66 kiloa) Edis Tatli kohtasi Boxing Night Olavinlinna –tapahtumassa Nicaraguan kokeneen, 35-vuotiaan Berman Sanchezin.

Kahdeksaneräisen kamppailun Tatli aloitti tunnustelevasti ja rauhallisesti, mutta väläytteli riittävästi joka erässä varmistaen siten ottelun voiton. Se riitti tuomarien papereissa selvään paremmuuteen yksimielisellä tuomiolla pistein 80-73, 79-73, 80-73.

Suureksi nyrkkeilynäytökseksi ottelu ei kuitenkaan noussut missään vaiheessa. Voitto oli Tatlin ammattilaisuralla 32.

– Ihan ok matsi. Kolmannessa tai neljännessä erässä pääsin paremmin vauhtiin. En ottanut riskejä, vaan nautin ottelemisesta, Tatli totesi hymyssä suin.

Myös valmentaja-manageri Pekka Mäki oli samoilla linjoilla.

– Tatli otteli todella varman päälle. Vaikka hän huomasi satuttavansa kaveria, jatkotilanteet jäivät käyttämättä. Toisaalta vastustajaan osuminen ei ollut helppoa Sanchezin ylävartalon liikkeen vuoksi. Jos ottelu pitäisi pisteyttää kouluarvosanalla, suoritus oli mielestäni 8+, Mäki sanoi tiedotteessa.

Lempinimeä La Cobra kantava Sanchez ei saanut kunnon osumia suomalaiseen ja vaikutti hitaalta Tatliin verrattuna. Eteläamerikkalaisella on nyt ammattilaisena vyöllään 41 ottelua, joista 29 voittoa.

Tatli kärsi edellisessä ottelussaan tyrmäystappion huhtikuussa Yhdysvaltojen Teofimo Lopezille Madison Square Gardenissa. Tappio tuli silloin tasokkaan vastustajan vartaloniskulla ja oli Pekka Mäen suojatille vasta ammattilaisuran kolmas.

Lue lisää:

Tatli yrittää Savonlinnassa takaisin voittojen tielle elämänsä ensimmäisen tyrmäystappion jälkeen – MM-vyö on yhä tavoite, jota varten uusi ottelu ulkomailla on todennäköinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat