Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Pelottava onnettomuus Hollannissa: jalkapallostadionin katto romahti, katso hurjat kuvat

AZ Alkmaarin kotistadion katto romahti lauantaina Hollannissa.

jalkapallo
Alkmaar stadion
Alkmaarin stadionin katto romahti lauantaina.AOP

Hollannin jalkapallon pääsarjassa pelaavan AZ Alkmaarin kotistadionin katto romahti lauantaina. Stadion oli tapahtumahetkellä tyhjä eikä henkilövahinkoja sattunut.

Kuvista näkyy, kuinka 17 000 katsojaa vetävän stadionin katto on romahtanut keskiviivan kohdalta muutaman kymmenen metrin matkalta. Luoteis-Hollannissa sijaitsevassa kaupungissa vallitsi lauantaina kovat tuuliolosuhteet.

– Tämä yllätti meidät kaikki. Olemme shokissa, mutta onnellisia siitä, ettei kukaan loukkaantunut, seuran toimitusjohtaja Robert Eenhoorn sanoi BBC:n mukaan.

Vielä ei tiedetä, joutuuko AZ Alkmaar evakkoon onnettomuuden takia. Joukkue kohtaa sunnuntaina RKC Waalwijkin vieraskentällä. Seuraava kotiottelu on tiedossa torstaina Eurooppa-liigan karsinnoissa ukrainalaista Mariupolia vastaan. Muutamaa päivää myöhemmin Alkmaarin on määrä isännöidä Groningenia Hollannin liigassa.

– Stadionilla ei tulla pelaamaan yhtään ottelua, jos se ei ole turvallista. Tiedotamme tulevista otteluista lisää niin pian kuin mahdollista, Eenhoorn totesi.

AZ Alkmaarissa on pelannut vuosien saatossa useita suomalaisia. Seuraa ovat edustaneet muun muassa Niklas Moisander ja viimeisimpänä Thomas Lam.

Vuonna 2011 Hollannissa kuoli kaksi rakennustyöntekijää, kun osa FC Twenten stadionin katosta romahti (siirryt toiseen palveluun) Enschedessä.

Lue myös:

Valioliiga-kauden ensimmäinen yllätys suli – flipperipallosta maalitykityksen aloittanut Harry Kane osoitti puheet kirouksesta tyhjiksi

Valioliigan historian ensimmäiset videotarkistukset nähty! Hallitsevan mestarin maali hylättiin äärimmäisellä tarkkuudella: "Ei voi riippua vain paidan paksuudesta"

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat