Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage - live
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Monikieliset perheet
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

FC Honka kaatoi Åland Unitedin Naisten liigassa – uusi yhdysvaltalaisvahvistus oli kirittää ahvenanmaalaiset tasoihin

Espoon Honka oli kotikentällään vahvempi maalein 3–2.

jalkapallo
FC Honka.
FC Honka tuuletti maalia HJK:ta vastaan huhtikuussa 2019.Tomi Hänninen

Espoon FC Honka voitti sunnuntain ainoassa jalkapallon Naisten liigan ottelussa Åland Unitedin maalein 3–2. Ottelu pelattiin Tapiolassa Hongan kotinurmella.

Honka siirtyi johtoon ennen 10 minuutin täyttymistä. Anni Miettunen korjasi harhasyötön talteen keskialueella ja lähti hyökkäämään vastaan. Miettunen löysi Dana Leskisen, joka laukoi tyylikkäällä viimeistelyllä avausmaalin.

Åland United otti tauolla sisään uuden vahvistuksensa, yhdysvaltalaisen Erin Yenneyn. Yenney on pelannut Yhdysvaltojen NSWL-liigassa Seatle Reignin ja Chicago Red Starsin joukkueissa.

Toisen puoliajan alussa Miettunen–Leskinen-tutkapari toimi toisin päin. Leskinen puhkaisi ahvenanmaalaisten puolustuksen loistavalla läpisyötöllä ja Miettunen viimeisteli kahteen nollaan ohi maalivahti Anna Tammisen.

56. minuutilla Milla Punsar harhautti upeasti rangaistusaleen rajalla ja laukoi tarkasti tolpan kautta tilanteeksi 3–0. Honka oli laskettelemassa selvään voittoon.

Åland United aloitti kuitenkin kirin 80 peliminuutin jälkeen. Yenney laukoi ylärimaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Peliväline päätyi maaliin flipperipallon päätteeksi. Siitä, kelle maali lopulta merkittiin, oli epäselvyyttä ottelun päätyttyä. Hetkeä myöhemmin, samoin kulmapotkun jälkeen, Yenney syötti maalin eteen ja Anna Westerlund ohjasi pallon verkkoon.

Voitto oli Hongalle arvokas. Espoolaiset ovat liigakakkosena. Eroa sarjaa johtavaan HJK:hon on viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Åland United on kuudentena kiinni yläloppusarjan paikasta.

Lue myös:

Pelipaikan vaihdos avasi ovia: Naisten liigan legenda debytoi maajoukkueessa 30-vuotiaana ja kahta vuotta myöhemmin hän pelaa ensimmäistä kertaa ammatikseenSuomen paras naisjalkapalloilija valitsi Ahvenanmaan, koska oli kuullut siitä paljon hyvää – Åland United houkuttelee suomalaishuippuja, vaikka palkka on opintotuen luokkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat