Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Simo Lipsaselta kotimainen kärkitulos Superliigassa ja loikkasi peräti toiseksi – pää tukossa juossut tilastokärki Korte jäi kauas voitosta: "Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen"

Simo Lipsanen väläytti kolmiloikassa.

yleisurheilu
Simo Lipsaselta upea tulos Superliigassa
Simo Lipsaselta upea tulos Superliigassa

Simo Lipsanen väläytti kolmiloikassa yleisurheilun Superliigassa Puolassa. Lipsanen hyppäsi kauden kotimaisen kärkituloksen 16,76. Tulos syntyi 0,9 metrin myötätuuleen heti avauskierroksella. Lipsanen oli kisan toinen Hänen aiempi kauden kärkitulos ulkoradoilta oli 16,57 kesäkuulta Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

Hallissa Lipsanen hyppäsi helmikuussa 16,98 tänä vuonna. Lipsasen Suomen ennätys ulkoradoilta 17,14 on vuodelta 2017.¨Superliigassa kolmiloikan voiton vei Ison-Britannian Ben Williams sattumoisin uudella ennätyksellään 17,14. Kaksikolla on nyt siis sama ennätys.

Lipsasen sijoitus oli siihen mennessä Suomen joukkueelta ensimmäinen tämän vuoden Superliigassa kolmen parhaan joukkoon. Ennen Lipsasta Camilla Richardsson 3000 metrin esteissä ja Sara Kuivisto 800 metrillä olivat olleet neljänsiä.

– Kisasta jäi hyvä fiilis. Oli selkeästi kauden parasta tekemistä. Suunta näyttäisi olevan oikea, kun lähestytään kauden päätavoitetta MM-kisoja, Lipsanen sanoi Yle Urheilulle.

Lipsasen mukaan nyt tuntuu siltä, että loikkaaminen alkaa loksahtaa kohdilleen.

– Olemme osanneet reagoida valmentajien kanssa eri tilanteisiin, Lipsanen sanoo.

Esimerkki aiemmin vaivannut nilkka on taas kunnossa.

– Nikkaongelmat sotkivat keskikesän harjoittelua todella pahasti. Nyt olen saanut pari hyvää kisaa alle kovalla vauhdilla. Hyppy alkaa toimia, Lipsanen totesi.

M, Kolmiloikka, lopputulokset:

1. Ben Williams GBR 17,17 PB

2. Simo Lipsanen FIN 16,76 kkk

3. Benjamin Compaore FRA 16,67

4. Jesper Hellström SWE 16,53 PB

5. Adrian Swiderski POL 16,27

Annimari Korte oli viides 100 metrin aidoissa. Korte oli Superliigan kilpailijoista paras tämän kauden aikavertailussa Suomen ennätyksellään 12,72, mutta nyt syntyi 1,2 metrin vastatuuleen aika 13,20.

Voiton pika-aidoissa vei Italian Luminosa Bogliolo tuhannesosavertailussa Saksan Cindy Rölederin. Heidän aikansa oli 12,87. Voittotaisto oli tiukkaa, kun Puolan Karolina Koleczek kellotti 12,88.

Kärkikolmikon ja Kortteen väliin ehti vielä Britannian Cindy Ofili ajalla 13,12. Ajat tehtiin 1,2 metrin vastatuuleen.

– Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen. Ensi vuonna se pitää ottaa huomioon harjoittelussa ja ottaa tehoja lisää, Korte sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Viime päivinä Korte on puhunut allergian vaivaavan paljon. Alkuerän jälkeen Korte puhui myös varvaskivusta, mutta finaalipäivänä häiritsivät vain allergia-oireet.

– Pää on tukossa. Hotellissakin on kokolattiamatto. Ei ole kiva fiilis, kun telineissä nenäkin vuotaa. Varvas on kunnossa ja takareisikin on ihan jees, Korte kuvaili terveystilannettaan.

Joensuun GP-kisojen ennätysajan jälkeen Korte on nyt kellotttanut neljä aikaa päälle 13 sekunnin. Kortteen mukaan on vaikea sanoa, pystyykö hän enää loppukaudesta parantamaan ennätystään.

– Huippuaikoihin tarvitsee kaksi peräkkäistä juoksua. Minulla ei ole enää tällä kaudella kisoja, missä tulisi kaksi peräkkäistä juoksua. Koetan päästä 12,7 -aikoihin, mutta huippuaikoihin tarvitsee kaksi peräkkäistä juoksua, Korte kertoi.

Dohan MM-kisoissakin erävaiheissa kilpaillaan eri päivinä.

Päivitetty kello 17.32. Kortteen kommentit.

Päivitetty kello 18.18. Lipsasen kommentit.

Lue lisää:

Katso suorana yleisurheilun Superliigan huipennusta: Simo Lipsaselta heti upea tulos – Sara Kuivistolta taas loistojuoksu

Ella Junnila jätti viime hetkellä Superliigan välistä – nilkka pyörähti valmistavassa harjoituksessa

Suomi on yleisurheilun Superliigan pohjapäässä, vain Ruotsi takana – 18-vuotias lupaus sykähdytti roimalla ennätysparannuksellaan

Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa – nousee Suomen kaikkien aikojen viidenneksi: "Juoksu oli ihan uskomattoman helppoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat