Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Huimia vetoja! Topi Raitanen haastoi maailmantilaston nelosen ja Sara Kuivisto repi taas huipputuloksen loppukirissä Superliigassa

Sara Kuivisto loisti 1500 metrilläkin Superliigassa.

yleisurheilu
Sara Kuivisto
AOP

Sara Kuivisto loisti taas yleisurheilun Superliigassa. Jo 800 metrillä lauantaina Kuivisto nousi kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi oltuaan kisan neljäs. Nyt 1500 metrillä Kuivisto oli jälleen kerran neljäs. Hän kellotti kauden parhaansa 4.09,25. Kuivisto jäi ennätyksestään 29 sadasosaa.

Kuivisto kamppaili tiukasti kolmannesta sijasta Tshekkiä edustavaa puolisuomalaista Kristiina Mäkeä. Lahden Ahkeran Mäki oli kuitenkin niukasti 13 sadaosalla parempi.

Voiton vei matkalla Puolan Sofia Ennaoui ajalla 4.08,37. Saksan Caterina Granz oli toinen ajalla 4.08,52.

Kuiviston jälkeen Topi Raitanen oli toinen 3000 metrin esteissä ajalla 8,27, 68. Raitanen taipui jännittävässä loppukirissä Fernando Carrolle. Espanjalainen pysäytti kellot aikaan 8,27,26. Carro on kauden maailmantilaston neljäs ja Euroopan tilaston kärkinimi 3000 metrin esteissä ajalla 8.05,69.

– Tavoite oli juosta mahdollisimman nousujohteinen kisa, eikä päästää Carroa liian kauas. Omasta mielestä pystyin siihen, Raitanen sanoi.

Pienet jutut häiritsivät kisassa sitten loppusilausta voittotaistossa.

– Alussa en löytänyt omaa ja hyvää paikka juosta. Oli vähän härväämistä. Hain todella monta kertaa esteitä kolmosradalta. Viimeisellä kierroksella takasuoralla en luottanut, että pysyn sisäradalla Carron perässä. Vesiesteen jälkeen oli tarkoitus iskeä. Pudotin vauhtia, että pääsin kiertämään porukan oikealta. Tällaiset pienet jutut veivät energiaa kiristä, Raitanen selvitti.

Kuivisto on ollut Suomen pisterohmu tänä vuonna Superliigasa. Hän on ottanut 18 pistettä. 29/40 lajin jälkeen Suomi oli 12 joukkueen Superliigassa kymmenentenä. Suomella on koossa 165 pistettä. Suomen takana ovat vain Sveitsi ja Ruotsi.

Suomi on putoamassa ensi kaudeksi Ykkösliigaan, sillä viisi huonointa putoaa porrasta alemmaksi. Järjestäjamaa Puola johtaa 252 pistellään kisaa selvästi.

Päivitetty kello 18.25. Lisätty Raitasen kommentit.

Lue lisää ja seuraa lähetystä:

Katso suorana yleisurheilun Superliigan huipennusta: Simo Lipsaselta heti upea tulos – Sara Kuivistolta taas loistojuoksu

Simo Lipsaselta kotimainen kärkitulos Superliigassa ja loikkasi peräti toiseksi – pää tukossa juossut tilastokärki Korte jäi kauas voitosta: "Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen"

Ella Junnila jätti viime hetkellä Superliigan välistä – nilkka pyörähti valmistavassa harjoituksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat