Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta, Ruotsikin meni edelle – Raitanen ja Lipsanen loistivat hienoilla sijoituksillaan

Vain Sveitsi jäi Suomen taakse tänä vuonna Superliigassa Puolassa.

yleisurheilu
Simo Lipsanen
Simo Lipsanen oli toinen Superliigassa Puolassa. Kuva tältä kesältä Lahden GP-kisoista.Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Suomen yleisurheilumaajoukkue jäi 11. sijalle Superliigassa eli EM-joukkuekilpailun korkeimmalla tasolla. Taakse jäi vain Sveitsi. Suomi putosi tämän myötä alemmalle portaalle Ykkösliigaan vuodelle 2021, kun Euroopan yleisurheiluliiton päätöksen takia tänä vuonna Ykkösliigaan putosi viisi heikointa maata.

Vuonna 2021 Superliigassa on mukana kahdeksan maata ja ykkös- sekä kakkosliigassa kaksitoista maata, kun nyt Superliigassa oli kaksitoista maata kisaamassa.

Sijoituksellisesti Suomen parhaista sijoituksista vastasivat toiseksi yltäneet kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ja estejuoksija Topi Raitanen.

Sara Kuivisto oli neljäs sekä 800 että 1500 metrillä. Lauantaina Camilla Richardsson nappasi saman sijoituksen 3000 metrin esteissä.

Suomella oli 100 metrin aidoissa Superliigan joukkueiden tilastokärki Annimari Korte. Hän jäi kuitenkin sunnuntaina viidenneksi ajalla 13,20, kun vastatuulta oli 1,2 metriä sekunnissa.Kortteen tämän kesän Suomen ennätys on 12,72.

Päätöspäivänä viidennen sijan otti myös pituushyppääjä Taika Koilahti. Kalevan kisoissa oman ennätyksensä 669 tehnyt Koilahti hyppäsi nyt kymmenen senttiä lyhyemmän siivun, 659.

Ennen päätöspäivää Suomi oli jo 11. sijalla kokonaistilanteessa. Tuolloin Suomen takana oli vain Ruotsi. Mutta päätöspäivän aikana Ruotsi nousi yhdeksänneksi. Naapurimaiden väliin Superliigan tulostaulukossa mahtui Kreikka. Voiton vei tämän vuoden järjestäjämaa Puola.

Superliigan tuloksia löydät täältä.

Loppupisteet 40/40 lajin jälkeen:

1. Puola 345 pistettä

2. Saksa 317,5

3. Ranska 316,5

4. Italia 316

5. Britannia 302,5

6. Espanja 294,5

7. Ukraina 225


8. Tshekki 219,5

9. Ruotsi 210,5

10. Kreikka 197

11. Suomi 190

12. Sveitsi 175

Viisi huonointa putosi ykkösliigaan. Portugali nousi Ykkösliigasta.

Lue lisää:

Huimia vetoja! Topi Raitanen haastoi maailmantilaston nelosen ja Sara Kuivisto repi taas huipputuloksen loppukirissä Superliigassa

Simo Lipsaselta kotimainen kärkitulos Superliigassa ja loikkasi peräti toiseksi – pää tukossa juossut tilastokärki Korte jäi kauas voitosta: "Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen"

Ella Junnila jätti viime hetkellä Superliigan välistä – nilkka pyörähti valmistavassa harjoituksessa

Suomi on yleisurheilun Superliigan pohjapäässä, vain Ruotsi takana – 18-vuotias lupaus sykähdytti roimalla ennätysparannuksellaan

Sara Kuivisto huippuaikaan Superliigassa – nousee Suomen kaikkien aikojen viidenneksi: "Juoksu oli ihan uskomattoman helppoa"

Paluu kohti huippua? Näin vuoden 2016 EM-nelonen Oskari Mörö aitoi parhaan aikansa lähes kolmeen vuoteen – Purola keskeytti 100 metrillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat