Suora

  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Ysäriä ja rillausta
  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Pesäkarhut nollasi Kempeleen naisten Superpesiksen puolivälieräavauksessa – ennakkosuosikit aloittivat pudotuspelit voitoilla

Muissa puolivälieräavauksissa Jyväskylän Kirittäret kukisti Hyvinkään Tahkon, Lapuan Virkiä voitti Rauman Feran ja Manse PP Tampereelta nitisti Seinäjoen Maila-Jussit.

pesäpallo
Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto
Porin Susanna Puisto iski juoksua toisen perään Kempelettä vastaan. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Naisten Superpesiksen pudotuspelit alkoivat ennakkosuosikkien tahdissa.

Runkosarjan voittanut Porin Pesäkarhut aloitti viime vuoden tapaan puolivälierät Kempeleen Kiriä vastaan.

Porin jokeri Susanna Puisto paukutti ensimmäisellä jaksolla pallon väliin ja Milla Lindström juoksi tilanteeksi 3–0.

Kirillä oli vielä mahdollisuus neljännen vuoroparin tasoittavalla kavennukseen, mutta yhden palon ajolähtötilanteessa Porin Noora Matikka esitteli upeaa lukkarointia. Hämäyssyötöllä etenijä Reetta Törmänen irtosi kolmospesältä ja Kirin takaa-ajo sammui. Jakso meni Porille lopulta 4–0.

Toisella jaksolla sama porilaiskaksikko oli taas asialla. Pallo lipsahti kakkospuolelle ja Lindström hölkötteli kotipesään. Kiri ei tehnyt yhtäkään juoksua, joten Pori vei avausottelun selvästi jaksoin 2–0 (4–0, 2–0).

Muissa puolivälieräotteluissa Jyväskylän Kirittäret kukisti alussa hyvin kamppailleen Hyvinkään Tahkon 2–0 (4–3, 13–0), Lapuan Virkiä voitti Rauman Feran 2–0 (4–0, 8–2) ja Manse PP Tampereelta nitisti Seinäjoen Maila-Jussit supervuoroparin päätteeksi 2–1 (1–2, 10–4, 1–0).

Putoamiskarsinnassa Mynämäen Vesa otti avausvoiton Lappajärven Veikoista 2–0 (2–0, 3–0). Kaikki pudotuspelit ratkeavat paras viidestä -järjestelmällä.

Lue myös:

Lapuan Janette Lepistö ylsi viidennen kerran peräkkäin Superpesiksen lyöjäkuningattareksi, Porin Susanna Puisto jäi jälleen kakkoseksi – "Kaljakatsomo yritti psyykata"

Kirittäret ei pystynyt vieläkään yllättämään Virkiää – Lapualla pelataan jo kuin pudotuspelejä: "Reilun viikon päästä vain voitot merkkaavat"

Viisinkertaisen Suomen mestarin piti romahtaa ennen kuin hän myönsi olevansa masentunut ja opetteli armollisuutta: "Se tulee aina olemaan osa minua, elämääni ja arkeani"

Pesäpalloseura Manse PP:n tarina on turhan tuttu suomalaisesta urheilusta: buumi ja toiveet kasvusta johtivat yt-neuvotteluihin ja toiminnanjohtajan irtisanomiseen

Koskenkorva elättelee toiveita suorasta säilymisestä miesten Superpesiksessä

JoMan Juha Puhtimäki pitelemätön Korvalla – "Emme tarvinneet apuja kotijoukkueen ulkokentältä"

Juha Puhtimäki sai ensimmäisen mailansa jo 1,5-vuotiaana, mutta vasta raviharrastus opetti rauhoittumaan pesäpallokentällä: "Poika on hyvä jarru ja pitää minulle kuria"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat