Nuori kanadalainen juhli voittoa kotikentällään Williamsin vetäydyttyä kesken loppuottelun – hyvin levännyt Nadal jyräsi turnausvoittoon Montrealissa

Selkävaivat pakottivat Serena Williamsin vetäytymään kesken loppuottelun.

tennis
 Bianca Andreescu, Williams Serena
AOP

Naisten WTA Premier -turnauksessa kanadalainen Bianca Andreescu juhli voittoa kotikentällään, kun entinen maailmanlistan ykkönen Serena Williams vetäytyi kesken loppuottelun.

Williams joutui keskeyttämään ottelun selkävaivojen vuoksi.

– Se alkoi eilen kesken välieräottelun ja vain paheni. En pystynyt nukkumaan enkä kunnolla liikkumaan. En halunnut olla yrittämättä, kun olen päässyt näin pitkälle. Olisin katunut, jos en olisi katsonut tätä korttia ja odottanut ihmettä, Williams selitti ottelun jälkeen.

Nuoresta kanadalaisesta tuli Toronton naisten turnauksen ensimmäinen kanadalaisvoittaja 50 vuoteen.

– En huomannut hänen olevan loukkaantunut, joten tieto tuli minulle yllätyksenä. Toivon hänelle mitä nopeinta toipumista. Tämä ei ole tapa, millä halusin voittaa, mutta voitto mikä voitto. Olen todella onnellinen, vasta 19-vuotias Andreescu hehkutti turnausjärjestäjän sivuilla.

Turnausvoitto oli kanadalaislupaukselle uran toinen. Hän on maailmanlistalla sijalla 27.

Medvedevistä ei vastusta

Maailmanlistan kakkonen Rafael Nadal voitti vaivatta Montrealin ATP Masters -turnauksen. Nadal kaatoi finaalissa venäläisen Daniil Medvedevin tyylipuhtaasti 6–3, 6–0.

Turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettu Medvedev ei pystynyt murtamaan loppuottelussa Nadalin syöttöä kertaakaan. Ykkössijoitettu espanjalainen tarvitsi voittoon vain tunnin ja 10 minuuttia.

NADAL
Rafael Nadal juhli voittoa Montrealissa. AOP

Nadal, 33, on voittanut Kanadan avoimet nyt viisi kertaa urallaan. Viimeksi hän juhli voittoa vuosi sitten, jolloin turnaus pelattiin Torontossa.

ATP Masters 1000 -turnausvoittoja Nadalilla on jo ennätykselliset 35. Maailmanlistan ykkösellä Novak Djokovicilla voittoja on 33. ATP Masters 1000 -turnaukset ovat miesten arvokkaimpia kisoja grand slam -turnausten ja ATP-finaaliturnauksen jälkeen.

Djokovic ja maailmanlistan kolmonen Roger Federer jäivät pois Montrealin turnauksesta, mikä teki Nadalista selkeän voittajasuosikin. Nadal pääsi finaaliin hyvin levänneenä, sillä hän ei joutunut pelaamaan välierää lainkaan ranskalaisvastustaja Gael Monfilsin vetäydyttyä ottelusta nilkkavamman takia.

Nouseva tähti Medvedev oli lyönyt välierässä maanmiehensä Karen Hatshanovin. 23-vuotias Medvedev on maailmanlistalla yhdeksäntenä.

Tällä viikolla Nadalin oli tarkoitus kisata Cincinnatin Masters-turnauksessa. Hän ilmoitti kuitenkin jättävänsä turnauksen väliin väsymykseen vedoten. Myös naisten turnauksen voittanut Andreescu vetäytyi Cincinnatista.

Juttua päivitetty 7.39 : lisätty tieto, ettei Nadal kisaa Cincinnatin Masters-turnauksessa.

Lue myös:

Serena Williams eteni finaaliin Torontossa – loppuottelussa vastassa paikallinen superlupaus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat