Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Nolo moka! Iso-Britannia nimesi Superliigan viestijuoksuun kuulantyöntäjän, joka ei ollut edes kisapaikalla – hylkäys tuli

Iso-Britannia hylättiin yleisurheilun Superliigan 4x400 metrin juoksusta sunnuntaina.

yleisurheilu
Rabah Yousif
Rabah Yousif ei päässyt juoksemaan yleisurheilun Superliigassa sunnuntaina. Kuva vuodelta 2018.AOP

Ison-Britannia hylättiin yleisurheilun Superliigan 4x400 metrin viestijuoksusta erikoisen syyn takia sunnuntaina.

Kuulantyöntäjä Youcef Zatat oli epähuomiossa nimetty viestijoukkueeseen juoksija Rabah Yousifin sijasta. Zatat ei ollut edes matkustanut kisapaikalle Puolan Bydgoszcziin, sillä hän oli kuulantyönnön varamies.

Ison-Britannian yleisurheiluliiton johtoon kuuluva Neil Black harmitteli noloa mokaa BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Tämä on todella ärsyttävää etenkin urheilijoille, Black puhisi.

– Ilmoittautumisessa tapahtui tekninen virhe. Tutkimme, mitä oikein tapahtui. Urheilijat suhtautuivat asiaan uskomattomalla tavalla, kun kerroimme heillä tilanteesta. He hyväksyivät asian valittamatta.

Iso-Britannia on 4x400 metrin juoksun hallitseva EM-hopeamitalisti ja MM-pronssimitalisti. Rion olympialaisissa vuonna 2016 kohtalona oli hylkääminen välierissä.

Iso-Britannia sijoittui EM-joukkuekilpailun Superliigassa lopulta viidenneksi 302,5 pisteellä. Italia voitti 4x400 metrin viestin ja sijoittui kokonaistilastossa Ison-Britannian edelle neljänneksi.

Järjestäjämaa Puola juhli Superliigan voittoa ennen Saksaa ja Ranskaa. Suomi oli lopputuloksissa 11. ja putosi ensi vuodeksi ykkösliigaan.

Lue myös:

Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta, Ruotsikin meni edelle – Raitanen ja Lipsanen loistivat hienoilla sijoituksillaan

Huimia vetoja! Topi Raitanen haastoi maailmantilaston nelosen ja Sara Kuivisto repi taas huipputuloksen loppukirissä Superliigassa

Simo Lipsaselta kotimainen kärkitulos Superliigassa ja loikkasi peräti toiseksi – pää tukossa juossut tilastokärki Korte jäi kauas voitosta: "Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen"

Ella Junnila jätti viime hetkellä Superliigan välistä – nilkka pyörähti valmistavassa harjoituksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat